Kronika: 21.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 63 primerih in na številko 113 prejeli skupno 207 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovane in osem prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, dve tatvini in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali šestkrat. Policisti  so  na območju Policijske uprave Koper obravnavali eno osebo, ki je nezakonito prestopila državno mejo.

V  okolici  Pirana  je  neznani  storilec vlomil v skladiščne prostore treh podjetij, kjer je pregledal notranjost, ukradel pa ni ničesar.

V  Kopru  je  neznani  storilec  z  osebnega avtomobila Citroen C4 – Kaktus ukradel  obe  registrski  tablici  KPHN-315. Vse, ki bi omenjeni registrski tablici  kje  opazili naprošamo, da pokličejo na št. 113, tel. št. PP Koper (05) 611-67-00 ali anonimni telefon policije 08-1200.

Ob  00.42  uri  je  občan  poklical OKC PU Koper in prijavil, da v Kopru na Ankaranski  cesti  voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotno smer, po tem pa  je  z vozilom zapeljal na avtocesto v smeri Ljubljane. Takoj so bili na kraj  poslani policisti, ki so voznika ustavili pri Črnem Kalu. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  za  volanom  28-letni moški doma iz okolice Nove Gorice, kateremu   je   preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0,46  mg/l  alkohola. Ugotovljeno  je  bilo,  da je voznik kršitelj pri trgovskem centru v Kopru, kjer  promet  poteka  po  dveh smernih pasovih v eno smer, zapeljal v levo. Prijavitelj je voznika z lučmi zato opozarjal na napačno in nevarno vožnjo, nakar je voznik z vozilom zapeljal vzvratno nazaj na parkirišče, nadalje pa pravilno  v  smeri  avtoceste. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja prometne signalizacije. Za  to,  da  kršitev  voznika ni imela hujših posledic je zaslužen občan in
hitra intervencija policistov.

Ob  15.12  uri  je  na OKC PU Koper poklical zaposleni v enem od bencinskih servisov  v Kopru, ter prijavil, da se tam nahaja pijan moški, ki je za kot garancijo  za  plačilo goriva v višini 5 eur pustil GSM in ročno uro. Moški naj  bi kršil tudi JRM. O težavah v zvezi pridobitve svojih predmetov nazaj je  poklical  tudi  50-letni  drž.  Italije, stanuje v okolici Kopra, ki je povedal,  da  je  odšel  po  denarnico,  ko  se  je vrnil pa ni na kraju ne zaposlene,  ki  je  njegove  predmete  sprejela,  niti  njegovih predmetov. Policisti  so  ugotovili, da se je tujec vrnil na napačen bencinski servis, kjer  je  kršil  JRM  s tem, da je zaposlenega tudi udaril. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 6/2 členu ZJRM-1.

Po  obvestilu  občana,  da nekdo v Kopru pred eno od trgovin drži osebo, ki naj  bi  pobirala  prostovoljne prispevke, je bil na kraju dobljen 39-letni državljan  Romunije.  Omenjenemu  je  predhodno dal prispevek 34-letni drž. Kosova  s  prebivališčem  v Sloveniji, pri tem pa je drž. Romunije od njega zahteval  še več denarja. Drž. Kosova tega ni bil pripravljen storiti, zato
je  odšel  iz trgovine, kjer je do njega prišel še drugi moški in ga prosil za denar, ko pa ga je seznanil, da je denar dal že prvemu, se je umaknil. V tem  času  je do drž. Kosova ponovno pristopil 39-letni drž. Romunije in ga pričel  žaliti in zmerjati. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog po 6/1 in 17/1 členu ZJRM-1.

Sorodni članki