Kronika: 20.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 73 primerih in na številko 113 prejeli skupno 296 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani, tri prometne nesreče v katerih so bile tri osebe lažje telesno poškodovane,  devet prometnih nesreč z materialno škodo ter zasegli pet mopedov. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in lahko telesno poškodbo. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali devetkrat. Policisti  so na območju Policijske uprave Koper obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.

V  Ankaranu je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje ukradel 8 notranjih in   4   zunanje   enote  klimatske  naprave.  Za  storilcem  policisti  še poizvedujejo.

V  Kopru  je  varnostnica  v  eni  od trgovin zadržala 47-letnega domačina, kateri je izvršil tatvino prehrambenih artiklov v vrednosti dobrih 140 eur. Policisti bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

V  Izoli  je  34-letni  moški  v  stanovanju  fizično obračunal s 23-letnim bratom.  Slednji  je nato brata z nožem porezal po roku in telesu in ga pri tem  lažje  telesno  poškodoval.  Zoper  23-letnika bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, zoper 34-letnika pa bodo uvedli prekrškovni postopek po ZJRM.

Ob 12.49 uri se je na bivšem MP Škofije pripetila prometna nesreča v kateri sta  bili  ena oseba huje in ena oseba lažje telesno poškodovani. Policisti so  ugotovili,  da je 40-letni voznik skupine vozil doma iz Ljubljane vozil po  desnem  prometnem pasu iz smeri Italije proti Bertokom. Približno 100 m pred zaporo pasu po katerem je vozil je z vozilom zapeljal na levi prometni pas  hitre  ceste v času, ko je pravilno po levem prometnem pasu pripeljala 20-letna  voznica  osebnega  avtomobila  doma  iz  okolice  Kopra, ki se je skupini  vozil  umikala in trčila levo v odbojno ograjo ob cesti. V nesreči je  bila voznica osebnega vozila lažje telesno poškodovana, njena sopotnica na zadnjem sedežu 15-letna drž. Italije pa huje. V vozilu se je nahajala še sopotnica  19-  letna  drž.  Italije,  ki  pa  v  nesreči  ni  bila telesno poškodovana.

Ob  7.53  uri  je  bil  OKC  PU Koper obveščen o prometni nesreči v Šalari. Policisti  so  ugotovili, da je 15-letnik doma iz okolice Kopra vozil moped po kolesarski stezi iz Bošamarina proti Kopru. V isti smeri je peljala tudi 46-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, ki je z vozilom zavila  v levo in izsilila prednost vozniku mopeda, ki je z mopedom trčil v vozilo  in  padel  po  tleh.  V  nesreči je bil voznik mopeda lažje telesno poškodovan.  Voznici  osebnega  avtomobila  bo  izdan plačilni nalog, zoper voznika  mopeda  pa  bo napisan obdolžilni predlog zaradi vožnje po napačni prometni površini.

Policisti  so  zasegli več mopedov, za katere je bilo na izrednem tehničnem pregledu   ugotovljeno,  da  presegajo  največjo  dovoljeno konstrukcijsko hitrost in sicer:
– v Izoli 18-letniku doma iz Kopra,
– v Izoli 18-letniku doma iz okolice Kopra,
– v Izoli 19-letnici doma iz Kopra,
– v Kopru 16-letniku doma iz okolice Kopra in
– v Kopru 17-letniku doma iz okolice Kopra.
Zoper vse voznike bo napisan obdolžilni predlog.

Sorodni članki