Kronika: 21.05.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 135 klicev. Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin in 1 roparsko tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru so bile 4 intervencije.

V Izoli je nekdo državljanu Francije ukradel priklenjeno kolo Rocky Mountain Pipeline, oranžne barve, letnik 2018, vredno 2500 evrov.

Ob 16.20 smo bili obveščeni, da je moški v eni od koprskih trgovin ukradel artikle. Pri tem ga je zalotila varnostnica, ki ga je nameravala zadržati na kraju, vendar se je uprl in jo odrinil, zatem pa pobegnil. 33-letniku sledi kazenska ovadba za roparsko tatvino.

Ob 1.55 smo dobili obvestilo, da mladoletnik spušča v zrak vsebino gasilnega aparata. Policistom se je predstavil z lažnim imenom, vendar so kasneje ugotovili identiteto 14-letnika. Škoda ni nastala, so pa policisti obvestili mamo, da bo zanj podan obdolžilni predlog (zaradi kršitve določil 24/I Zakona o osebnem imenu) in da bo o dogodku napisano poročilo na CSD.

Sorodni članki