Kronika: 20.05.2024

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 520 klicev. Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 9 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma, 8 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 19 intervencij.

17. 5.

Ob 11.30 je 42-letnik v koprski trgovini kričal na zaposlene zaradi gneče pred blagajno. Policisti so ga izsledili in mu izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju.

Ob 17.30 so policisti na Kastelcu ustavljali osebni avtomobil Saab, ki na znake ni takoj ustavili. Zapeljali so za njim, po zaustavitvi je voznik pobegnil. V vozilu so bili 3 državljani Sirije in 1 državljan Afganistana, povratniki iz Azilnega doma. Zadeva se še preiskuje.

V Izoli je ob 18.20 56-letni voznik osebnega avtomobila odvzel prednost 15-letni voznici mopeda. Mopedistka je padla in se lažje poškodovala, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 21.17 so policisti na Ulici Zore Perello Godina v Kopru zaustavljali voznika motornega kolesa, ki na znake ni ustavil. Pri šoli je zavil izven ceste in pospešeno peljal naprej. Za voznika sledi hitri postopek.

Ob 23.19 je 66-letna voznica v Parecagu z osebnim avtomobilom zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala izven vozišča v levo, trčila v brežino, tam pa se je vozilo prevrnilo na desni bok in zdrselo k desnemu robu vozišča. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,54 mg/l alkohola (0,46 mg/l s toleranco). Voznica ni poškodovana, izdali so ji plačilni nalog.  

18. 5.

Ob 3. uri so v Sv. Antonu ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.50 so bili obveščeni o hujši delovni nesreči v koprskem pristanišču. 38-letni državljan BiH je z delovnim strojem premikal večje kolute, pri tem pa je izpustil en kolut, ki je padel na roko 31-letnemu državljanu Srbije. Odpeljali so ga v SB Izola, ker so ugotovili, da je huje poškodovan (zlom zapestja in poškodovan živec na roki). 38-letniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe iz malomarnosti.

Nekdo je vlomil v lokal v Kopru. Ukradel je alkoholno pijačo.

Ob 11.30 je na Šaredu 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 73-letnega voznika skuterja. Ta je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Ob 14.55 je pri zdravstvenem domu v Luciji 61-letnik zaradi nepravilnega premika z osebnim avtomobilom trčil v parkiran osebni avtomobil 37-letnika. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.36 so bili obveščeni o hujši prometni nesreči v Seči. Prometno nesrečo je zaradi nepravilne smeri vožnje povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil od Lucije proti Sečovljam. V desnem ovinku (odcep za Korte) je zapeljal čez polno ločilno črto na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v vozilo, ki ga je iz nasprotne strani pravilno pripeljal 70-letni voznik. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat  0,97 mg/l, strokovni pregled je odklonil. 70-letni voznik in sopotnica sta bila poškodovana odpeljana v SB Izola (sopotnica ima po prvih informacijah počeno medenico, voznik pa zlom kolka in gležnja). Policisti zadevo obravnavajo kot sum storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Ob 23.57 so policisti obravnavali prometno nesrečo na Kampelu. 49-letni domačin je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v prometni znak in se lažje poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 1.13 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

19. 5.

Ob 4.10 so v Izoli ustavili 32-letnega državljana Srbije, ki pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja (izgubil je denarnico). Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,45 mg/l. Sledi plačilni nalog.

V Luciji je nekdo razbil steklo lokala in s tem lastnika oškodoval za 800 evrov.

Ob 18.30 so pri Izoli ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20.38 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Izoli. Policisti so na kraju ugotovili, da je 6-letni otrok nepravilno vozilo kolo in z njim trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni voznik. Otrok se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Za mamo bo uveden hitri postopek zaradi opustitve dolžne skrbi oziroma nadzorstva nad otrokom (v skladu z določili ZPrCP in ZVoz-1). Otrok namreč v času prometne nesreče med vožnjo ni uporabljal kolesarske čelade in je v cestnem prometu vozil kolo brez spremstva polnoletne osebe.

Sorodni članki