Kronika: 20.12.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 133 klicev.  Obravnavali so  23 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah
obravnavali 60 nezakonitih prehodov državne meje.

V Ankaranu so vlomili v hišo. Lastnikom so odnesli gotovino in nakit.

Ob  18.  uri  je bil pri Kopru zaradi neprilagojene hitrosti sam udeležen v prometni    nesreči   49-letni   voznik   osebnega   avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,66 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob   18.30   so  pri  Mostičju  ustavili  kombi  Renault  Traffic,  poljske registracije. Voznik je po ustavitvi pobegnil, vendar so ga policisti hitro prijeli.  Identificirali so 31-letniega državljana Ukrajine, prevažal pa je 8 državljanov Iraka. Postopki še potekajo.

Ob  19.30  je  na  avtocesti,  pred  izvozom  za  Kastelec, 50-letni voznik osebnega  avtomobila  zavil  v  desno  in  trčil v tovorno vozilo, ki ga je peljal 54-letni voznik. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l. Začasno mu je bilo zaseženo vozilo, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči so v Kopru zaradi suma predelave zasegli moped 18-letniku. Opravljen je bil tudi hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven na kanabis in  kokain,  odrejen strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki