Kronika: 19.12.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 147 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 356 klicev. Obravnavali so  19  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali  5 vlomov, 3 tatvine in 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 142 nezakonitih prehodov državne meje.

17. 12.

V Strunjanu je nekdo vlomil v objekt v kampu, vendar ni nič odnesel.

Popoldan so pri Mostičju ustavili kombi VW Caravelle, poljske registracije. V  vozilu  so  bili  voznik  in  dva  sopotnika,  vsi  državljani Ukrajine, prevažali  pa so 8 državljanov Iraka, ki so prešli državno mejo nezakonito. Po zaslišanju je bil za vse tri državljane Ukrajine odrejen pripor.

V Ankaranu so vlomili v stanovanjsko hišo. Odnesli so gotovino, zlatnino in ure višjega cenovnega razreda. Poteka intenzivna preiskava.

Ob  23.40  je  v  Izoli  45-letnemu  vozniku  osebnega  avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

18. 12.

Ponoči  je  nekdo vlomil v hišo v Ankaranu in lastnikom odnesel gotovino in nakit. Poteka intenzivna preiskava.

V  Piranu  je nekdo domačinu ukradel moped znamke Piaggio, tip Zip25 4T, na katerem je bila nameščena reg. tablica KP 1A-N8. Moped je vreden 700 evrov.

Sorodni članki