Kronika: 20.03.2023

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 156 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 394 klicev. Obravnavali so  31  prometnih  nesreč  z  materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami, 1 s hujšimi   in   1  s  smrtnim  izidom,  zasegli  so  1  vozilo.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali  4 vlome in 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 14 intervenciji. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 73 nezakonitih prehodov državne meje.

17. 3.

Dopoldan  so  imeli policisti Postaje pomorske policije v postopku plovilo, ki ga je upravljal 67-letni državljan Slovenije. Izkazal se je z izpitom za voditelja čolna, za katerega pa je obstajal sum, da je ponarejen, kar se je tudi potrdilo. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob  12.25  je  bila  v Kopru prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom.  72-letni  voznik  je  namreč  trčil  v  pravilno  parkiran osebni avtomobil.  Odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  je  pokazal rezultat 0,64 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob  14.20  je  v  Pradah  33-letnemu  vozniku  osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,78 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je lastnik pri kmetijskem objektu pri Kopru zalotil moškega, ki si je  pripravljal  predmete  (različno  orodje),  da  jih odnese. Storilec je pobegnil s kolesom in se ga še išče.

V  enem  od  koprskih  hotelov  je  nekdo dvema gostoma ukradel denarnici z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino.

18. 3.

Ob  3.15  so v Kopru 36-letnemu vozniku zasegli vozniško dovoljenje, ker je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,64 mg/l). Sledi obdolžilni predlog.

V  Piranu je nekdo ponoči državljanu Avstrije ukradel motorno kolo KTM, 690 Enduro  R,  reg.  št.  LZ262AJ,  letnik 2016, oranžno bele barve. Vozilo je vredno 8000 evrov.

V  Luciji je nekdo vlomil v parkirano vozilo, iz katerega je ukradel kovček z orodjem in manjši komplet orodja.

Ob  12.40  so imeli policisti Postaje pomorske policije v postopku plovilo, ki  ga je upravljal 56-letni državljan Slovenije. Izkazal se je s Potrdilom o  usposobljenosti  za  voditelja  čolna,  ki pa se razlikuje od originalne listine. Potrdilo se je, da je listina ponarejena, sledi kazenska ovadba.

Popoldan  nas je občan obvestil, da je pred odcepom za Korte v jarku opazil zapuščeno  motorno  kolo  znamke TRIUMPH. Policisti so ugotovili, da gre za ukradeno vozilo v Italiji. Okoliščine se še preverjajo.

Ob  18.20  so  v  Izoli  ustavili  57-letnega  voznika osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.70 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V  Parecagu  je  nekdo  vlomil  v  objekt,  v katerem nihče ne stanuje. Vse prostore je preiskal, odnesel ni nič.

V  Kopru  je  nekdo  ukradel moped znamke Piaggio, tip zip 25, bele barve s črnimi vzvratnimi ogledali, vreden 1500 evrov.

19. 3.

Ob  13.21  smo bili obveščeni, da je pri Škofijah padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 67-letni motorist, državljan Italije, v ovinku na  cesti od Italije proti Škofijam zapeljal čez rob in padel. Voznik se je pri tem huje poškodoval, njegova sopotnica pa lažje.

Ob  13.33  je  bil  OKC PU Koper obveščen o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila  na  cesti Topolc – Ribnica. Policisti so na kraju ugotovili, da je 26-letni  moški  z  motornim  kolesom  zapeljal s ceste in padel. Voznik je zaradi  hudih  poškodb  umrl  na  kraju,  medtem  ko se je njegova 26-letna sopotnica  hudo  telesno  poškodovala.  Vzrok  za  prometno nesrečo je bila nepravilna stran vožnje.

20. 3.

Nekaj   čez  polnoči  so  v  Kopru  ustavili  22-letnega  voznika  osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitivne na amfetamine. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki