Kronika: 17.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 68 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 186 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 5 tatvin ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 33 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  10.09  so  bili obveščeni o prometni nesreči v strunjanskem drevoredu. Cesta  je bila zaprta vse do 12.25 ure. Policisti so na kraju ugotovili, da je  37-letna  voznica  zaradi  prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred seboj, ki ga je vozil 43-letni voznik. Tega je odbilo še v vozilo pred njim, ki ga je vozil 73-letni voznik. Ta se je pri trčenju lažje poškodoval in so ga dopeljali v SB Izola. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

V  Sečovljah  so  ob  16. uri ustavili 62-letnega voznika mopeda. Opravljen preizkus  alkoholiziranosti  je  pokazal  rezultat 0,11 mg/l, hitri test za droge  pa  je bil pozitiven na kokain in benzodiazepin. Registracija mopeda je  potekla, voznik tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob  18.20  je  v  Piranu  46-letnik iz trafike, v kateri je bila zaposlena, ukradel loterijske srečke in pobegnil. Osumljenemu sledi kazenska ovadba.

Ob  22.  uri  so  v  Kopru ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu  je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,94 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob  3.10  so  v  Portorožu ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana  Srbije,  kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,69 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki