Kronika: 19.09.2022

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 173 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 468 klicev. Obravnavali so  30  prometnih  nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in 6 z lažjimi,  zasegli  so  3  vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 10 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 12 intervencij. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 262 ilegalnih prehodov državne meje.

16. 9.

Popoldan  so  v  Kopru  zasegli  moped  17-letnemu  Izolanu, ki ne poseduje vozniškega  dovoljenja, vozilu pa je potekla registracija. Sledi obdolžilni predlog.
V  Izoli  pa  so  zasegli  moped  19-letniku z okolice Kopra, ker je vozilo predelano in dosega hitrost 87 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Na gradbišču pri Ospu se je poškodoval delavec, državljan Turčije. Vozil je delovni  stroj  (valjar) po klancu navzgor, zatem pa je valjar začel drseti po  brežini  navzdol. Ko se je ustavil, je delavca vrglo iz stroja. Delovni inšpektor bo opravil ogled vozila.

V Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno kolo znamke KTM, tip FUN XT, vredno 300 evrov.

17. 9.

Ob  2.20  je v Portorožu voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Na kraju je  bilo  ugotovljeno,  da  je  18-letnik  peljal  po  Koprski  cesti proti Portorožu,  ko  je  v  ovinku  zaradi  vožnje preblizu desnemu robu trčil v drevo.  Na  zadnjem  sedežu je bil poškodovan potnik (hujše poškodbe – zlom stegnenice),  ker  ni  uporabljal  varnostnega  pasu. Ker je mladoleten, mu sledi obdolžilni predlog, za voznika bo podana kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo s parkiranega vozila ukradel katalizator.

18. 9.

V Trseku je nekdo vlomil v vikend in ukradel nekaj oblačil.

Ob  13.15  je  pred  Sočergo  zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist, 22-letni  Ankarančan,  in  se  pri  tem  huje poškodoval. V levem ovinku je zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  kontrolo  nad vozilom in zapeljal izven  vozišča  na  neutrjeno bankino, po kateri zapeljal 5 metrov pod nivo ceste,  kjer  se  je  prevrnil.  Motorno  kolo so gasilci s pomočjo dvigala izvlekli  iz  jarka.  Voznik  je  bil  z  reševalnim  vozilom  odpeljan  na zdravljenje v SB Izola.

19. 9.

Ponoči  so  na  Škofijah vlomili v gradbeni zabojnik, iz katerega so ukradli vibracijsko žabo in vibracijsko iglo. Škode je za 6000 evrov.

V  Kopru  je nekdo iz prodajalne ukradel 20 zavitkov kovinske mreže, vredne 2000 evrov.

Sorodni članki