Občina Piran prejela zlati znak Slovenija, zelena destinacija

Slovenska turistična organizacija vsako leto pozove slovenske destinacije in ponudnike, da se vključijo v Zeleno shemo slovenskega turizma in s tem ocenijo svoje trajnostno delovanje na področju turizma in širše. 

V sklopu poziva v letu 2021 za pridobitev znaka Slovenia Green se je v shemo prijavila tudi destinacija Portorož – Piran, ki je želela svoje trajnostno poslovanje na področju turizma nadgraditi in preveriti z mednarodnimi orodji Green Destinations Standard. Portorož – Piran je prejel zlati znak, drugi najvišji na lestvici Slovenske turistične organizacije (STO). V procesu pridobivanja znaka, ki je trajal poldrugo leto, je sodelovala Zelena ekipa iz različnih institucij, v tesnem sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož, ki ga je vodila zelena koordinatorka iz Občine Piran. Znaki, ki jih lahko pridobi posamezna destinacija, so bronasti, srebrni, zlati in platinasti. Destinacija Portorož – Piran si je prislužila zlatega, kar pomeni priznanje za trajnostno in zeleno delovanje na področju turizmu in širše. Obenem je to tudi zaveza, da bomo v Občini Piran nadaljevali s trajnostnim načrtovanjem tudi v prihodnje.

Zaradi zlatega znaka bo destinacija postala bolj prepoznavna po svojem okoljsko naravnanem delovanju ter bo vključena bo v številne promocijske aktivnosti Slovenske turistične organizacije.

Sorodni članki