Kronika: 16.09.2022

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 166 klicev. Obravnaval so  8  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami . S področja  kriminalitete  so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 87 ilegalnih prehodov državne meje.

Popoldan je bila na Šmarski v Kopru prometna nesreča, v kateri ni bil nihče poškodovan.  Povzročil  jo  je  62-letni domačin, ki je zaradi nepravilnega premika  z  vozilom  trčil  v  vozilo  državljana Nemčije. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.94 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine –  prijeti storilci

Ob  0.19  smo  dobili  obvestilo,  da  na Fornačah okoli vozil hodi moški s palico  v  roki.  Podan  je  bil  tudi  njegov  opis. Policisti so ga hitro izsledili  in  ugotovili, da gre za 48-letnega domačina iz Lucije. Pred tem je  poskušal  vlomiti v avtomat z napitki, vendar mu ni uspelo. Pri sebi je imel  artikle,  ki  jih je pred tem ukradel iz drugih avtomatov za kavo ter hrano in napitke. Sledi mu kazenska ovadba.

Policisti  Policijske  postaje  Izola  so  med  poletno  turistično  sezono obravnavali  več  vlomov  v  gostinske  lokale na območju Izole. Na podlagi zbranih  obvestil  so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Koper in kriminalisti  Sektorja  kriminalistične  policije  PU  Koper prišli na sled 31-letnemu  državljanu Makedonije, ki prebiva na območju Kopra, kateremu je bila  odvzeta  prostost  v  nedeljo, 11. septembra 2022. Na naslovu bivanja osumljenca  so  na  podlagi  pridobljene  odredbe  sodišča  opravili  hišno preiskavo.  Po  opravljenem  zaslišanju  osumljenca,  ki  je nekaj očitanih kaznivih  dejanj  tudi  priznal, bodo policisti Policijske postaje Izola na Okrožno  državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje velike tatvine  in  tri  kazniva  dejanja  poskusa  velike tatvine. Po opravljenih preiskovalnih  dejanjih  je bilo osumljencu zaključeno pridržanje, nakar je bil izpuščen na prostost.

Sorodni članki