Kronika: 19.09.2018

Popoldan so v Kopru zasegli mladoletnemu domačinu predelan moped znamke Piaggio, tipa Zip 50. Sledi obdolžilni predlog.

V Dekanih je neznana ženska vstopila v stanovanjsko hišo in lastnici vsiljivo ponujala in prodajala blago. Pri tem jo tudi prepričala, da je kupila tri kose oblačil, ob tem pa opazila večjo količino denarja, ki ga je lastnica pospravila v predal. Ko je lastnica stanovanjske hiše zapustila prostor, je osumljena iz predala ukradla 650 evrov. Šlo naj bi za mlajšo žensko, temnejše polti, oblečeno v temna oblačila, ki nosi s sabo večjo vrečko s perilom, ki ga ponuja.

Pri Kortah je nekdo domačinu vlomil v zidano lopo, iz katere je ukradel frezo znamke Labin progress, staro 30 let, in rotovator, prav tako star 30 let. Lastnik je oškodovan za 450 eurov.

Zvečer nas je poklical 24-letnik iz okolice Ljubljane. Povedal je, da je bil v kajaku ob strunjanski plaži, ko so do njega prišli trije fantje. Eden od
njih ga je vprašal, če mu posodi kajak, kar je odklonil. Takrat sta ga druga dva prijela za roke, prvi pa je vzel kajak in odveslal proti Pacugu. Nato sta s kraja odšla tudi druga dva. Kajak je bil rabljen, rdeče – rumene barve, vreden 200 evrov. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje ropa.

Sorodni članki