Kronika: 19.06.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 235 primerih in na številko 113 prejeli skupno 796 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena lažje telesno poškodovani, šest prometnih nesreč v katerih je bilo šest oseb lažje telesno poškodovanih in 22 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dve hudi telesni poškodbi, dva vloma, deset tatvin, šest poškodovanj tuje stvari ter eno kaznivo dejanje ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvi. Zaradi kršitev javnega
reda so policisti posredovali 40-krat in pridržali dve osebi. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 28 nezakonitih prehodov državne meje.

16. 6. 2023:

V  Luciji  je neznani storilec iz garažne hiše pod večstanovanjskim ukradel sup  desko  in  kraj  zapustil  v  neznani smeri. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Malo  pred  13.00  uro  se je na Ul. Vena Pilona v Kopru pripetila prometna nesreča v kateri sta bili ena oseba hudo, ena pa lahko telesno poškodovani. Policisti  so ugotovili, da je 76-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice  Kopra  vozila  osebni  avtomobil  po  cesti  Vena  Pilona iz smeri krožišča  na  Krožni  cesti  in v križišču pri zavijanju v levo na Cesto na Markovec  odvzela  prednost  22-letni  voznici  osebnega avtomobila doma iz Kopra,  zaradi  česar  je  med  vozili prišlo do trčenja. V nesreči je bila povzročiteljica nesreče huje telesno poškodovana, voznica drugega vozila pa lažje.  Zoper  povzročiteljico  bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 14.40 uri so policisti v Bertokih ustavili 39-letnega voznika mopeda, za katerega  so  ugotovili,  da  ne  poseduje  VD, prav tako je vozilu potekla registracija. Zoper njega bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

17. 6. 2023:

Neznani storilec je na tržnici v Kopru izkoristil gnečo 78-letnemu domačinu iz  odprte torbice, katero je imel obešeno čez desno ramo ukradel denarnico z  dokumenti  in denarjem. Prav tako je neznani storilec na tržnici v Kopru 72-letnemu  moškemu  iz  okolice  Kopra  iz  zaprte  ročne  torbice ukradel denarnico z dokumenti in denarjem.

Ob  03.40  uri  smo  bili  iz  bolnice  Izola  obveščeni, da imajo v oskrbi 18-letnega  fanta  doma  iz  Izole, katerega je nekdo v Portorožu pretepel. Policisti  so ugotovili, da je neznani storilec na ulici 18-letnika udaril, zaradi česar se je slednji opotekel in padel po tleh, pri tem pa je zadobil hude  telesne poškodbe. Neznani storilec je po tem s kraja odšel. Policisti o nasilnežu še zbirajo obvestila.

Ob  18.59  uri  je  bil  Operativno komunikacijski center PU Koper s strani občana  obveščen  o nevarnem plutju vodnega skuterja med kopalci in plovili na  območju  Belih  skal.  Na  kraj  so  bili  poslani  policisti  Pomorske policijske   postaje  in  obveščen  URSP.  Policisti  so  na  kraju  dobili 22-letnega  voznika  skuterja  doma  iz  okolice  Kopra in bodo zoper njega napisali  predlog  drugemu  prekrškovnemu  organu  –  URSP,  zaradi kršitve določil  pomorske zakonodaje (glisiranje preblizu obale; ogrožanje varnosti kopalcev).

Zaposlena  v  eni  od  trgovin  v  Kopru  je  poklicala  na OKC PU Koper in sporočila, da v trgovini dva moška izvršujeta tatvino artiklov po trgovini. Policisti  so  pred  trgovino  zadržali 39 in 45-letna moška doma iz Celja, mlajši  pa  med  postopkom je pod vplivom alkohola pričel kršit JRM, zaradi česar  so  policisti  zoper  njega  odredili  pridržanje po 109/2 členu ZP. Policisti  zaenkrat niso ugotovili, da bi kaj ukradla v trgovini, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog po čl. 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

18. 6. 2023:

V  Kopru  je  neznani  storilec  vlomil  v  stanovanje na Ulici prekomorske brigade. Storilca so s prihodom domov presenetili domačini, zaradi česar je od  dejanja odstopil in s kraja zbežal skozi balkon. Storilec iz stanovanja ni ukradel ničesar.

Policisti  so  posredovali  na  javni  prireditvi  v okolici Kopra, kjer je 17-letnik  udaril  36-letnika  in ga pri tem huje telesno poškodoval. Zoper storilca sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Huda telesna poškodba

Na  regionalni  cesti  R2/409  izven  naselja  Črni kal za smer Kastelec so policisti  izmerili  hitrost 29-letnega voznika motornega kolesa, kateri je na  delu, kjer je omejitev 90 km/h vozil s hitrostjo 149 km/h. Policisti so mu  odvzeli  vozniško  dovoljenje,  zoper  njega  pa  bo napisan obdolžilni predlog.

19. 6. 2023:

Ob  02.04  uri  je  bil OKC PU Koper obveščen o poku na Srebrničevi ulici v Kopru.  Policisti  so  ugotovili, da je neznani storilec v poslovni prostor skozi  na ventus odprto okno odvrgel močnejše pirotehnično sredstvo, zaradi česar  je nastala materialna škoda na opremi poslovnega prostora. Policisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Sorodni članki