Prenovljen zdravstveni dom Sečovlje

V Sečovljah sta župan Občine Piran in direktor ZD Piran s prerezom traku odprla prenovljen zdravstveni dom. Za energetsko varčen ter krajankam in krajanom veliko bolj prijazen in dostopen objekt je občina zagotovila približno 440 tisoč evrov. Z ureditvijo, ozelenitvijo in asfaltiranjem zunanjih površin ob novem Zdravstvenem domu Sečovlje je piranska občina v teh dneh zaključila približno 440 tisoč evrov vredno naložbo v sodoben, energetsko varčen ter krajankam in krajanom veliko bolj prijazen in dostopen objekt.

»V celoti smo prenovili notranjost in pročelje objekta, sanitarije in pomožne prostore, vse elektro in strojne instalacije zamenjali s sodobno tehnološko opremo ter vgradil novo stavbno pohištvo. Objekt smo energetsko sanirali, popravili dotrajane dele strehe, zamenjali celotno obrobo strehe ter vse žlebove. Notranjost doma je v celoti opremljena z novim pohištvom. Lani zasnovana investicija sicer ni predvidevala ustrezne ureditve dostopa do objekta, a smo to pomanjkljivost hitro odpravili. Površino ob zdravstvenem domu tudi asfaltirali, zarisali parkirna mesta in uredili ustrezno odvodnjavanje. Bistveno smo dostop olajšali tudi gibalno oviranim osebam,« je utemeljil župan Korenika v svojem govoru.

In obenem dodal: »Prepričan sem, da bo ta sodoben, prijazen in energetsko varčen objekt v Sečovlje privabil kakovostno zdravstveno osebje. Zobozdravnica se je že vrnila, kmalu pa pričakujemo še novo zdravnico oziroma zdravnika družinske medicine. Načrtujemo, da bo v novem zdravstvenem domu začela delovati tudi referenčna ambulanta, prizadevali pa si bomo tudi za pridobitev ortodonta.«

V okviru investicije je izvajalec del, podjetje Geoit d.o.o., prenovil notranjost in pročelje objekta, uredil sanitarije in pomožne prostore, vse elektro in strojne instalacije zamenjal s sodobno tehnološko opremo ter vgradil novo stavbno pohištvo.

Obnovo je Občina Piran izvedla v sodelovanju z ministrstvom za zdravje, ki projekt sofinancira z 236.592 evri.

Sorodni članki