Kronika: 19.01.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 131 klicev. Obravnavali so  14 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete  so  obravnavali  1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 35 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan je v Srgaših 75-letno žensko ugriznil pes. Ugotovljeno je bilo, da je  imela  oškodovanka  na povodcu manjšega psa, do njiju je pritekel večji pes,  ki  je  manjšega  najprej ugriznil za vrat, zatem pa še oškodovanko v roko, ker ju je hotela ločiti. Za lastnico večjega psa sledi hitri postopek po ZZŽiv (46. čl.), policisti pa bodo obvestili tudi VURS.

Pri  Smokvici so ustavili osebni avtomobil Citroen Piccasso, ki ga je vozil 20-letni  državljan  Srbije.  V  vozilu  so bile še tri osebe (2 državljana Afganistana  in  1  državljan  Iraka),  ki  so  prestopile mejo nezakonito. Postopki še potekajo.

Ob  14.30  je  na  parkirišču  za koprsko tržnico 65-letni voznik tovornega vozila  želel  plačati  parkirnino  in  pri  tem vidno pod vplivom alkohola skoraj  padel.  Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,87 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. Meja  pitja  naj  bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj  vozi  kdo,  ki  alkoholnih  pijač  ni  užival,  ali pa uporabite javna prevozna sredstva.

Nevarno   ali  nezanesljivo  vožnjo  lahko  policistom  vsakdo  prijavi  na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim  več  podatkov  o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.

Popoldan  so  v Kopru zasegli moped 15-letniku. Na tehničnem pregledu se je izkazalo,   da  vozilo  presega  dovoljeno  konstrukcijsko  hitrost.  Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki