Mestna občina Koper je naredila prve korake k energetski sanaciji in obnovi športne dvorane Burja na Škofijah. S podpisom pogodbe z izbranim izvajalcem gradbenih del se bodo začela pripravljalna dela, sanacijo in obnovo pa bodo delavci začeli v začetku marca, torej takoj po selitvi otrok v nove prostore Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije. Naložba, vredna dva milijona evrov, bo sklenjena pred novim šolskim letom.

V športni dvorani Burja so bili v času gradnje nove osnovne šole na Škofijah urejeni nadomestni šolski prostori za učenke in učence od petega do devetega razreda. Ker je gradnja nove šole v zaključni fazi, je občina pristopila k energetski sanaciji in obnovi športne dvorane. Z izbranim izvajalcem, podjetjem VG5, d. o. o., je podpisana pogodba za gradbeno obrtniška dela, v kratkem bo izvajalec uveden v delo in bo začel pripravljalna dela. Glavna dela se bodo začela predvidoma prve dni meseca marca, ko se bo pouk preselil v nove šolske prostore.

Delavci bodo najprej odstranili, demontirali oziroma porušili večino elementov, ki so bili postavljeni z namenom začasne ureditve šolskega prostora, sledila bo energetska sanacija celotnega ovoja stavbe, predvidena je vgradnja novih oken in vrat ter celovita sanacija strehe, vsi vhodi bodo dobili nove nadstrešnice, na osrednjem in stranskem vhodu za obiskovalce pa bo zgrajen vetrolov.

V naložbo je vključena tudi prenova notranjosti stavbe. Tako bodo v celoti prenovljeni sanitarni in servisni prostori, kot so hodniki in garderobe, zamenjana bodo notranja vrata in montirani spuščeni stropi. Občina bo poskrbela tudi za sodobnejše igrišče, na katerem bo saniran športni pod, montirani bodo akustični strop, mehke zaščitne obloge, zaščitne mreže in štiri vtična mesta za odbojko, sanirana pa bo tudi tribuna za obiskovalce.

Naložba, ki bo sklenjena predvidoma avgusta 2023, bo v uporabo predana z novim šolskim letom. Za izvedbo dva milijona evrov vredne investicije bo občina od Ministrstva za infrastrukturo prejela približno 457 tisoč evrov.

Vir in foto: MOK