Kronika: 16.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 48 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 111 klicev. Obravnavali so  16  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 8 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 46 nezakonitih prehodov državne meje.

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo in ukradel manjši sef, ki je bil prazen.

V  Semedeli  je  nekdo  vlomil  v kmetijski objekt. Odnesel je več kmetijskih  strojev  in  več  kosov  orodja  (mulčer,  moto kultivator, dve kosilnici in druge predmete). Po prvi oceni je lastnika oškodoval za 15.000 evrov.

Ob  14.08  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči na Vojkovem nabrežju v Kopru.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  41-letni voznik peljal po enosmerni ulici,  ko  je  zavijal  desno, je vanj zaradi prekratke varnostne razdalje trčil  voznik  osebnega  avtomobila  za  njim.  Ta  se  je po trčenju močno razburil,  prijavitelja odrinil in pljunil, zatem pa odpeljal. Policisti so ga  izsledili  uro  zatem. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.33  mg/l  alkohola.  26-letnemu državljanu BiH, ki prebiva v Kopru, sledi hitri postopek za več kršitev, in sicer zaradi kršenja zakona o javnem redu in  miru,  zaradi  nezadostne varnostne razdalje in pobega s kraja prometne nesreče ter alkohola.

Ob 15. uri so policisti naleteli na prometno nesrečo na stari cesti Bertoki – Bivje. Ugotovili so, da je samoudeležen 56-letni voznik motornega kolesa. Preizkus  alkoholiziranosti  je pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Ker se je  pri  padcu  poškodoval,  so  ga  odpeljali v SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel nakit.

Ob  22.30  so bili obveščeni, da je nekdo vlomil v hišo v Piranu. Lastnike je  zbudil  ropot  in  zalotili  so mlajšega moškega, ki je takoj pobegnil. Policisti zbirajo informacije.

V Luciji je nekdo vlomil v prodajalno in ukradel blagajniški minimum.

Sorodni članki