Kronika: 15.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 104 klice. Obravnavali so 12  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo,  s  področja  kriminalitete so obravnavali  1  vlom  in  2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 8 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  23.30  so na Ulici Vena Pilona v Kopru ustavili osebni avtomobil, ki ga je  vozil 38-letni državljan BiH. Opravil je preizkus alkoholiziranosti, ki je  pokazal  1,12  mg  alkohola  v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Poostren  nadzor  nad uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok

Med  6.  in  12. marcem potekala akcija »Varnostni pas – varuje vas«, ki je namenjena  povečanju  stopnje  uporabe  varnostnega  pasu na vseh sedežih v osebnih  avtomobilih,  tovornih vozilih in avtobusih ter zmanjšanju števila mrtvih in hudo telesno poškodovanih v prometnih nesrečah. Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov (v  osebnih  avtomobilih,  tovornih  vozilih  in avtobusih) in zadrževalnih sistemov  pri  prevozih  otrok  ter s tem vplivati na zmanjšanje negativnih posledic  prometnih nesreč. V poostrenem nadzoru smo ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa (npr.  nepravilna  uporaba  naprav  ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, hitrost vožnje, psihofizično stanje voznikov …).

V  tem  tednu so policisti na območju Policijske uprave Koper ugotovili kar 212 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasa. Policisti ugotavljajo, da je največ kršitev v strnjenih naseljih, osredotočali so se tudi na preverjanje uporabe  varnostnega  pasu  v  okolici  šol  in  vrtcev (pripetost otrok na zadnjih sedežih).
Poleg  tega  so  ugotovili  tudi  43 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Sorodni članki