Kronika: 09.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 153 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1  vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 39 nezakonitih prehodov državne meje.

V Luciji je nekdo vlomil v trgovino in ukradel menjalni denar.

Ob  19.10  smo bili obveščeni, da po cesti od Lucije proti Strunjanu vijuga osebni  avtomobil.  Policisti  so  ustavili 42-letnega voznika, kateremu je preizkus   alkoholiziranosti   pokazal  1.08  mg/l.  Odrejeno  mu  je  bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Moški  je v eni od koprskih prodajaln ukradel nekaj artiklov in pobegnil ne da  bi  plačal.  Policisti  so  po  opisu  izsledili  39-letnega državljana Norveške,  ki  pri  sebi  ni imel dokumentov, je pa imel ukradene predmete. Sledi  mu  kazenska  ovadba  in plačilni nalog za več kršitev (ZJRM-1 22/1, ZZasv-1 45/5, ZTuj-2 97/2).

Ob  20.10  je  bila  prometna  nesreča  na  cesti  med Škofijami in Elarji. Ugotovljeno  je bilo, da je 86-letni voznik zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal  na  nasprotni vozni pas in trčil v osebni avto, ki ga je nasproti pravilno   pripeljal   65-letni   voznik.  Oba  sta  se  pri  trčenju  huje poškodovala.  Za  povzročitelja  sledi  kazenska  ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V  Izolskem  lokalu  je  po polnoči 44-letni domačin grozil gostom z nožem. Zanj  so  bila uporabljena prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje in poškodovanje tuje stvari.

V Portorožu je nekdo ponoči vlomil v lokal in ukradel sef z gotovino.

V  Portorožu  je  nekdo  vlomil  tudi  v prostore fakultete, vse pregledal, odnesel pa ni nič.

Sorodni članki