Kronika: 10.03.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 114 klicev. Obravnavali so  20  prometnih  nesreč  z  materialno  škodo  in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli  so  1  vozilo.  S  področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije. Policisti  so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjih 24ih urah obravnavali 38 nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldan  je  55-letnik  padel  z  mopedom,  ker  ni v Kavaličih prilagodil hitrosti  vožnje  razmeram  na cesti in je zato izgubil oblast nad vozilom. Voznik se je lažje poškodoval, sledi globa.

V  Luciji  je  nekdo  iz  skupne  kolesarnice  ukradel kolo znamke Nakamura Platinum, sive barve, z nameščenim otroškim sedežem.

Ob  16.47  nas  je poklical voznik in povedal, da v predoru Kastelec (proti Ljubljani)  stoji  tovorno  vozilo,  iz  katerega se kadi (58-letni voznik, državljan  Romunije).  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do okvare na  turbini, vozilo je bilo odmaknjeno v odstavno nišo. V času zapore je po tretjem  prometnem  pasu  prehiteval  kolono vozil voznik tovornega vozila, državljan  Srbije z urejenim bivanjem v Sloveniji, kateremu pa so policisti izdali plačilni nalog.

Danes zjutraj so nas iz SB Izola obvestili, da je umrla 88-letna ženska, ki je  bila poškodovana v prometni nesreči 15. 2. 2023 v Ankaranu. Umrla je za posledicami prometne nesreče. (15.  2.  2023  ob 16.06 smo bili obveščeni, da je v Ankaranu kombi trčil v peško.  Na  kraju  je  bilo  ugotovljeno, da je voznik kombija pri vzvratni vožnji  na  ulico  trčil  v  88-letno  peško,  ki je prečkala vozišče izven označenega  prehoda  za  pešca.  V trčenju je padla in se huje poškodovala. Vozniku sledi kazenska ovadba.)

Sorodni članki