Kronika 01.02.2017

Ob 22.21 so policisti pri Dragonji ustavili 24-letnega državljana Kosova, voznika osebnega avtomobila BMW X5, ki je prišel z vozilom ilegalno iz Hrvaške. Pri naknadnem preverjanju na MP Dragonja so ugotovili, da ima strgano eno stran v potnem listu Kosova. Vozniku so odvzeli prostost in bo danes vrnjen na Hrvaško. Sledi mu kazenska ovadba.

Policista Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper sta 31. 1. 2017 ob 23.55 uri na avtocesti pri Fernetičih, takoj po vstopu iz Republike Italije, ustavila voznika osebnega vozila Toyota Hilux italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil tridesetletni državljan Romunije. Pri opravljanju policijske kontrole, se je voznik izkazal z italijanskim vozniškim dovoljenjem, za katerega je policist posumil, da je ponarejeno. Sum, da je dokument ponarejen, se je pri nadaljnjem preverjanju tudi potrdil. Italijanski varnostni organi so namreč potrdili, da osebi niso izdali vozniškega dovoljenja in da dovoljenje s takšnimi številkami ne obstaja, pri preverjanju pri romunskih varnostnih organih pa je bilo ugotovljeno, da ni nikoli opravil vozniškega dovoljenja.

Zaradi ponarejanja listin je bila zoper Romunskega državljana podana kazenska ovadba, zaradi vožnje osebnega vozila brez vozniškega dovoljenja pa so policisti PP Sežana vozniku zasegli osebni avtomobil in podali obdolžilni predlog na OS Sežana.

V Tribanu je nekdo vlomil v klet in lastniku odnesel večjo količino mestnih izdelkov. Oškodovan je za 2000 evrov.

V Luciji je nekdo vlomil v poslovni prostor, od koder je odnesel blagajniški minimum, poleg tega pa še približno 2300 evrov gotovine.

Sorodni članki