Piran v znamenju praznika zaljubljencev

Piran v Sloveniji in širši regiji velja za enega najbolj romantičnih mest. Letos mesto Piran s praznikom Valentinovo v Piranu dobiva še »uradni pečat« mesta zaljubljencev. Destinacija marsikaterih mladoporočencev, parov, ki proslavljajo daljše obdobje svoje zveze in prvih zmenkov, se letos odpira v svoji polni luči z vrsto dogodkov, poimenovanih Valentinovo v Piranu. Osrednja destinacija zaljubljencev, piranski Tartinijev trg, bo po vzoru praznikov ljubezni po svetu odet v prav posebno »opravo«. Trg bo namreč krasilo ogromno srce, okoli katerega bo štiri dni potekala Valentinova tržnica, kjer bo vsak obiskovalec našel kaj zanimivega zase.

Program, ki ga pripravljajo različna društva in organizacije v Občini Piran, bo vseboval nastope številnih plesnih skupin, spoznali boste stare piranske mestne noše in imeli možnost doživeti marsikomu neznano zgodbo benečanske hiše, kjer vas bomo na balkonu večne ljubezni razvajali s posebno, za ta praznik izbrano penino. Ali ste vedeli, da poljub pod Tartinijevim kipom prinaša srečo v ljubezni? V sklopu letošnjega dogajanja bomo izvedli že tradicionalni Poljub v Piranu, ki vsako leto privabi večje število udeležencev. V programu seveda ne bo manjkalo niti glasbe, saj bodo nastopili glasbeniki Paul McHarrison Trio in Aleksander Novak, ki so posebej za to priložnost pripravili repertoar. Ob zvokih skupine Best Company in nastopih profesionalnih plesalcev lahko pričakujete nepozabno doživetje na prvem Valentinovem plesu. Gre za poseben dogodek v sklopu celotnega dogajanja Valentinovo v Piranu, ki se bo v soboto, 11. februarja, od 20. ure dalje odvijal v Gledališču Tartini Piran.

Poleg programa, ki je vsekakor vreden ogleda, so moči združili tudi gostinci in hotelirji v Občini Piran, kjer marsikateri od njih ponuja posebne valentinove pakete in izbrane valentinove menije.

Za več informacij o Valentinovem v Piranu obiščite spletno stran Avditorija Portorož www.avditorij.si ali Turističnega združenja Portorož www.portoroz.si.

Vabljeni na Valentinovo v Piranu!

www.piran.si

Sorodni članki