Kradli s tovornih vlakov

KRONIKA – Policisti Policijske postaje Koper so bili v sredo, 14.10.2015 obveščeni, da je bilo ob železniških tirih v Serminu opaženih več oseb in vozil, za katere je obstajal sum, da izvršujejo tatvino. Pred prihodom policistov na kraj, so se osebe z vozili s kraja že odpeljale. Policisti so glede na dan opis ustavili tri vozila in prijeti tri osebe, stare 30, 31 in 35 let, doma iz okolice Kopra. Ugotovili so, da v vozilih prevažajo predmete, ki izvirajo z vloma v kontejnerje na vlakovnih kompozicijah s Sermina. V vozilu so našli 36 paketov osvežilcev zraka.

Vse tri so pridržali in z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta jim pri dejanju pomagala še 27-letnik iz Izole in 35-letnik iz okolice Kopra, ki so ju   prav tako pridržali. Koprski policisti in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so ugotovili, da osumljeni v enem od skladiščnih prostorov na območju Dekanov hranijo še več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj. Na podlagi odredb sodišča so opravili več hišnih preiskav pri vseh osumljenih, med katerimi je bilo tudi skladišče v

Dekanih. Zasegli so več predmetov (nova platišča s pnevmatikami, nafto, klima napravo, indukcijski plošči, kavni aparat, več novih oblačil in drugih dodatkov ter drugih predmetov), za katere obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji. Vseh pet so

policisti zaslišali in jih po zaslišanju izpustili na prostost, zoper njih pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (po 2. točki I. odstavka 205. člena KZ-1). Izvor zaseženih predmetov še ugotavljajo.

Med   obravnavo   opisanega kaznivega dejanja so koprski policisti in kriminalisti v bližini skladišča v Dekanih, v katerem so bili naknadno zaseženi ukradeni predmeti, odkrili še eno kaznivo dejanje. Ugotovili so, da 35-letnik iz okolice Kopra goji prepovedano drogo konoplja. Policisti so ga pridržali. Pri njemu doma in v skladišču so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Ugotovili so, da ima v skladišču posebej prirejen prostor za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplja. Zaseženi so mu bili pripomočki za gojenje in 172 rastlin prepovedane droge konopja.

Policisti so ga 18. 10. 2015 privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Sorodni članki