Pijan razgrajal in celo uporabil solzivec

KRONIKA – Opolnoči iz petka na soboto so policisti dobili prijavo, da je do skupine fantov v Kopru pristopil vidno pijan 35-letni Izolan. Ponujal jim je alkoholno pijačo, vendar so jo odklonili. Nato je Izolan s solzivcem pošprical 20-letnega Koprčana in odšel v lokal, kjer so ga našli policisti. Med postopkom jih je žalil in se nedostojno vedel ter prevračal zabojnike za smeti. Kljub opozorilom je s kršitvami nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje im mu izdali plačilni nalog.

V petek ob 21.13 so na policiji dobili obvestilo voznika, da na cesti od Pivke proti Postojni osebni avto Volkswagen vozi zelo počasi in vijuga po vsej cesti, voznik pa je najbrž vinjen. Policisti so ga ustavili v Rakitniku. 60-letnemu vozniku je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,56 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 21.39 so v Bertokih ustavili 45-letnega voznika motornega kolesa iz okolice Kopra. Ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na Maliji je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel fotoaparat, 160 evrov gotovine in nekaj dokumentov. Lastnik je oškodovan za 800 evrov.

V noči na soboto ob 1.44 so policisti v Kopru ustavili 27-letnega Koprčana, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Sv. Antonu je nekdo vlomil v skladiščne prostore. Odnesli so več kosilnic, motornih žag in različnega orodja. Škode je približno za 5000 evrov.

V nedeljo nekaj minut čez polnoč so policisti na Škofijah ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni je nekdo vlomil v lokal, od koder je odnesel cigarete. Škode je za 300 evrov.

Ob 17.33 je na policijo poklical voznik in povedal, da od Kopra proti Ljubljani, pri tunelu Dekani, vozi po pasu za počasna vozila vzvratno osebni avto italijanskih registrskih označb. Policisti so ustavili 72-letnega državljana Italije. Izdali so mu plačilni nalog.

Pri Postojni je nekdo vlomil v tovornjak, iz katerega je ukradel dve navigacijski napravi in prenosni računalnik. Škode je za okoli 800 evrov.

Ob 22.00 uri je na carinski pomol v Piranu priplul čoln, katerega je upravljal 51-letni Ljubljančan, ki je bil vinjen. Policist ga je opomnil, da se na tem območju ne more vezati in naj gre na drugo stran mandrača. Ljubljančan ga ni upošteval. Pričel je žaliti policista, nanj vpiti in mu groziti. Ker se ni umiril tudi po prihodu dodatne policijske patrulje, so mu odredili pridržanje. Na čolnu je bil še 35-letnik, ki se je prav tako nedostojno vedel do policistov in ker ni prenehal s kršitvami, so tudi njemu odredili pridržanje. Obema je izdan plačilni nalog.

Sorodni članki