Iz hiše vlomilec odnesel različne tehnične predmete

KRONIKA – V četrtek zvečer so policisti dobili prijavo, da je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Kopru in lastnikom odnesel Macbook, Iphon 4S, tablični računalnik Samsung Galaxy Note in potne listine. Škode je za 1500 evrov.

V Izoli  je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastniku ukradel prenosni računalnik znamke Toshiba, vreden 600 evrov.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti slovenskemu državljanu zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Na avtocesti pri Golem vrhu (v smeri proti Ljubljani) sta ob 14.18 trčili dve tovorni vozili, ki sta ju vozila slovenski in ukrajinski državljan. Slovenskemu državljanu iz Lenarta so policisti izdali plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, ki je bila vzrok za nastalo prometno nesrečo.

V četrtek ob 17.48 je bila v Pradah prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet osebnih avtomobilov. Sežančanka je vozila od Bertokov proti Sv. Antonu in se pravilno zaustavila, ko je voznica pred njo zavijala k hiši. Zatem je pripeljal še en voznik, ki se je prav tako zaustavil, za njim pa še voznik iz Rakitovca, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje hotel obvozit vozilo pred njim, pri tem pa ga je s prednjim desnim delom podrsal po zadnjem levem delu. Za Rakitovčanom je pripeljal še Sežančan, ki je prav tako zaradi prekratke varnostne razdalje hotel obvozit vozilo pred njim in pri tem s prednji desnim delom trčil v zadnji levi del vozila. Posledično je tega odbilo v vozilo voznice iz Čežarjev. V tem času je z nasprotne smeri pravilno pripeljala še Izolanka, ki se je z vozilom umikala v desno, vendar jo je kljub temu oplazilo vozilo prvega voznika, ki je prehiteval. Alkotest je Sežančanu pokazal rezultat 0,44 mg/l alkohola. Vozniku iz Rakitovca so policisti izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje, vozniku iz Sežane pa plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje in vožnje pod vplivom alkohola. Prepovedali so mu tudi nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Promet je bil sproščen ob 19.55.

Ob 21.30 sta se na železniški postaji v Kopru sprla 36-letnik iz Podljubelja in 32-letni Koprčan. Starejšemu so policisti na kraju izdali plačilni nalog. V postopek s policisti se je vmešal tudi 35-letni Koprčan, ki je bil pod vplivom alkohola. Kljub izrečenim ukazom naj preneha s kršitvijo, je nadaljeval, zato so mu policisti odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Sorodni članki