Z avtom na nasprotni vozni pas

KRONIKA – V nedeljo ob 6.30 je 27-letna voznica iz Hrpelj z osebnim avtomobilom vozila od Tubelj proti Hrpeljam in v blagem desnem ovinku zapeljala čez ločilno črto. Takrat je nasproti pravilno pripeljal 59-letni državljan Hrvaške z osebnim avtomobilom. Voznica mu je trčila v bok, ta pa se je nato prevrnil, sama pa je nadaljevala z vožnjo in kmalu zatem trčila v drevo. Poškodovano so odpeljali v bolnišnico. V osebnem avtomobilu državljana Hrvaške je bila lažje poškodovana sopotnica, državljanka Avstrije. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel fotoaparat, vreden 520 evrov.

V Kopru je nekdo v petek popoldne izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji ukradel kovček. Kovček so pozneje našli, vendar brez vsebine (fotoaparat Canon z objektivom, ogrlica), vredne 500 evrov.

V Izoli je nekdo vlomil v apartma, od koder je državljanki Češke ukradel prenosni računalnik, 18.000 čeških kron, 850 evrov, zlato verižico, prstan, uhane in žensko uro, skupaj vredno 4.400 evrov. Drugi državljanki Češke pa je odnesel prenosna računalnika Toschiba in Asus, dva mobilna telefona Iphone, Ipad, fotoaparat Nikon D300, 2.000 čeških kron in 750 evrov gotovine. Oškodovana je za 7.950 evrov.

V Ankaranu je nekdo iz kleti odnesel vrtalko, sekiro in udarno kladivo, vredno 250 evrov.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel 160 evrov, nato pa še 130 evrov iz drugega prostora.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnici ukradel več kosov zlatnine in ur. Po prvih podatkih je lastnica oškodovana za med 10.000 in 15.000 evri.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti pri celjskemu vozniku odkrili ponarejeno vinjeto. Vinjeto so zasegli, Celjanu pa sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 15.23 so kozinski policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozil 54-letni Kranjčan. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,62 mg/l alkohola. Vozniškega dovoljenja ne poseduje več. Vozilo so mu zasegli. Sopotniku pa so našli in zasegli približno 10 gramov marihuane. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa hitri postopek z odločbo.

V soboto ob 22.21 so bili iz portoroške turistične ambulante policisti obveščeni, da so imeli v Portorožu intervencijo, ker je zaradi alkohola obležala državljanka Rusije. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer je razgrajala. Policisti so ji odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Ob 23.29 so policisti v Postojni zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli avto 35-letniku. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti Kranjčanu zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Policisti so v Ilirski Bistrici 42-letnemu domačinu zasegli plašilno pištolo kalibra 6 mm, znamke Ekol, v kateri je bilo šest slepih nabojev. Pri sebi je imel še 10 slepih nabojev. Sledi mu hitri postopek z odločbo.

V nedeljo ob 16.48 je bila na cesti Ilirska Bistrica – Postojna pri Ribnici prometna nesreča. Povzročiteljica je po prvih podatkih 53-letna voznica, ki je v desnem ovinku zapeljala preko sredinske ločilne črte in z levim delom vozila oplazila nasproti vozeči osebni avto, katerega je vozil 51-letni voznik. Zatem je na nasprotnem pasu čelno trčila v osebni avto, katerega je peljal 56-letni voznik. Vsi udeleženci so bili v nesreči lažje poškodovani.

Ob 21.06 je nekdo pred blokom na Kozlovičevi v Kopru s kombijem trčil v parkiran avto in pobegnil. Policisti so kombi izsledili na parkirišču na Krožni cesti. Vozil ga je 47-letni Koprčan, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,84 mg/l alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu enotni obdolžilni predlog (po 105/3 ZPrCP, 42/4-1 ZPrCP in 110/7-3 ZPrCP).

[slika je simbolična]

Sorodni članki