Huje poškodovana oseba v čelnem trčenju

KRONIKA – V četrtek ob 13.15 se je na cesti Šmarje – Sežana zgodila prometna nesreča. Povzročila so je 67-letna voznica osebnega avtomobila iz Šmarij pri Sežani, ki je vozila iz smeri Šmarij proti Sežani in zaradi nepravilne strani vožnje v levem ovinku zapeljala na nasprotni pas. Tu je čelno trčila v nasproti vozeči osebni avto, katerega je pravilno peljal 41-letni Koprčan. Povzročiteljica se je v nesreči huje poškodovala, odpeljali so jo v izolsko bolnišnico.

Koprski policisti so nasilnežu, ki je pretepal bivšo partnerko, izrekli ukrep prepovedi približevanja. Podali bodo kazensko ovadbo.

V novoletni noči nekaj čez polnoč so bili na policiji obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v lucijskem lokalu. Na kraju so policisti ugotovili, da domačinki nista hoteli plačati računa, natakarja sta nato še zmerjali in ga fizično napadli. Ker zakonito odrejenih ukazov nista upoštevali, so jima odredili pridržanje, sledi jima plačilni nalog. V postopku so policisti ugotovili tudi, da sta vinjeni v lokalu uživali alkoholne pijače, zato sledi gostilničarju hitri postopek zaradi kršitve določil zakona o omejevanju porabe alkohola.

Ob 1.18 je varnostnik prijel dva fanta, ki sta metala petarde v kontejnerje. 14-letnika sta imela pri sebi še vedno nekaj petard II. kategorije in sta jih metala na promenadi na Pristaniški ulici v Kopru. Sledi jima obdolžilni predlog. Petarde so jima zasegli.

Ob 3.10 so fantje na Pristaniški v Kopru napadali dekle. 24-letnik iz Kopra in 32-letnik iz Lucije sta prišla do stojnice in pričela žaliti 22-letno prodajalko. Policisti so jima izdali plačilni nalog, Lucijanu pa sledi še hitri postopek po zakonu o orožju, ker je imel v rokah teleskopsko palico.

Ob 4.40 so policisti v Portorožu, po pretepu dveh državljanov Italije in Izolana pred lokalom, odredili pridržanje 21-letnemu Tržačanu, ki je s kršitvami nadaljeval in grozil. Izdali so mu plačilni nalog.

Sorodni članki