Še en zbit pešec, tokrat na prehodu za pešce

KRONIKA – V torek ob 14.18 je prišlo do prometne nesreče na Dolinski ulici v Kopru. 38-letni voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce z vozilom oplazil 58-letno peško, ki je padla in se poškodovala. Odpeljali so jo v bolnišnico Izola. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 21.48 je 30-letni Portorožan vozil osebni avto z neprilagojeno hitrostjo. Pri izvozu s hitre ceste za Semedelo je izgubil oblast nad vozilom, se večkrat prevrnil in obstal na strehi na zelenici med izvozom in uvozom s hitre ceste. Prehospitalna enota ga je na kraju oskrbela in odpeljala v bolnišnico Izola v nadaljnjo zdravniško oskrbo (lažje poškodbe). Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1.11 mg/l. Zaradi nestrinjanja z rezultatom preizkusa mu je bil odrejen še strokovni pregled. Zaradi kršitve določil zakona mu sledi enotni obdolžilni predlog.

Ob 15.24 so policisti dobili obvestilo o vinjenem vozniku. Ustavili so ga v Kopru. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,80 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, sledi mu enotni obdolžilni predlog zaradi kršitve 105/4/5 ZprCP in kršitve določil 16. člena ZPrCP.

Ob 18. uri je v Kopru neznan moški 66-letni domačinki na poti iz trgovine iztrgal iz roke manjšo žensko torbico, v kateri je imela nekaj gotovine, dokumente in ključe. Pri tem je padla in se udarila.

Sorodni članki