En kolesar mrtev, drugi huje poškodovan, povzročitelj nesreče pobegnil

KRONIKA – V soboto ob 18.06 se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom na mostu pri Dilcah (pri Postojni). Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 71-letni voznik terenskega vozila iz Sežane, ki je vozil po regionalni cesti od Hrašč proti Hruševju. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče, takrat pa je nasproti ob desnem robu vozišča iz Hrašč pripeljal 56-letni kolesar iz Ljubljane. Voznik osebnega avtomobila je z levim delom vozila oplazil kolesarja in ga huje poškodoval. Zatem je voznik osebnega avtomobila trčil še v drugega kolesarja, 51-letnika z okolice Ljubljane, ki je vozil za Ljubljančanom, katerega je po trku odbilo preko varovalne ograje ob desnem robu vozišča v grmovje na brežini. 51-letni kolesar iz okolice Ljubljane je na kraju umrl. Voznik avtomobila je za tem oplazil še varovalno ograjo in s kraja prometne nesreče pobegnil proti Hruševju. Policisti so ga izsledili uro zatem. Alkotest mu je pokazal 0.55 mg/l. Zasegli so mu vozilo, sledi mu kazenska ovadba zaradi pobega s kraja prometne nesreče in povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.

V koprski prodajalni avtomobilov je v petek neznanec zmedel prodajalca in iz blagajne ukradel 1500 evrov. S kraja se je odpeljal s črnim osebnim avtomobilom VW Golf, karavan izvedbe, nemške registracije.

V Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je vse prostore in ukradel zlat prstan. Lastniki so oškodovani za 1000 evrov.

Ob 17.56 je na cesti Marezige – Montinjan padel kolesar. 49-letnega Prekmurca, ki je s kolesom zapeljal v udarno jamo in zato padel, so hudo poškodovanega s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana.

Koprski policisti so obravnavali daljše obdobje trajajoče nasilje v družini. Nasilneža so kazensko ovadili.

V petek ob 21.33 je v Postojni 36-letni državljan Italije z motornim kolesom pripeljal v krožišče, kjer je trčil v robnik. Od tam ga je odbilo, zato je izgubil oblast nad vozilom in drsel še nekaj metrov naprej. Medtem je njegova sopotnica, 22-letna državljanka Italije, zaradi lovljenja ravnotežja dala desno nogo s stopalke, pri tem pa ob trčenju motornega kolesa ob robnik utrpela hude telesne poškodbe. Voznik je nato nadaljeval z vožnjo proti trgovskemu centru, vendar je zaradi izpraznjene pnevmatike obstal ob desnem robu vozišča. Sopotnica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico Catinara (Trst).

V soboto ob 8.28 je v Postojni 64-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Postojne peljal po Tržaški cesti. Med vožnjo proti krožišču je na prehodu za pešce spregledal državljana Poljske, ki sta pravilno prečkala cesto. S sprednjim delom vozila je trčil v desno koleno Poljaka in ga lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V Postojni na Tržaški se je ob 10.33 51-letna voznica osebnega avtomobila vključevala s parkirnega prostora na prednostno cesto, pri čimer ni dala prednosti pravilno vozečemu vozniku motornega kolesa, 46-letniku iz okolice Tržiča. Motorist se je pri padcu lažje poškodoval, odpeljali so ga v UKC Ljubljana. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog.

Ob 12.49 je na stari cesti pod Črnim Kalom padel 28-letni motorist iz okolice Ljubljane. Vozil je motorno kolo Honda CBR v smeri od Kozine proti Kopru. V ovinku ga je spodneslo, padel je na desni bok, nato ga je odbilo v ograjo in še 10 metrov naprej. Huje poškodovanega (zlom desne stegnenice) so odpeljali v bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 13.16 je na cesti Planina – Postojna padel motorist. 47-letni voznik motornega kolesa iz Trsta je vozil v koloni motoristov v smeri proti Postojni. Med vožnjo je zapeljal na kamen in padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Catinara v Trstu.

Koprski policisti so zvečer obravnavali nasilje v družini. Moški je pred malimi otroci pretepal in zmerjal partnerko. Izrekli so mu prepoved približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Zvečer sta policista na koprski tržnici zalotila 17-letnega domačina, ki je ukradel moped Piaggio. Na roke je vlekel moped, medtem ko je tulil alarm. Ob 20.24 uri sta mu na podlagi določil 157/II ZKP odredila pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba.

V Izoli je nekdo iz skupne garaže večstanovanjskega bloka na Južni cesti ukradel skuter Piaggio Zip 25, temno-modre barve.

V nedeljo zjutraj je na policijo poklical občan in povedal, da je pod Vremščico že dva dni na parkirišču parkiran italijanski osebni avto BMW. Policisti so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji, in sicer 4. 6. 2014.

Neznanci so vlomili v hišo v Kopru. Na vrtu so našli dve pištoli in naboje, ki so jih vlomilci vzeli iz hiše, nato pa pustili na dvorišču. Drugega niso ukradli.

84-letna gospa izKopra je prijavila, da ji je neznani fant sredi Kopra z vratu strgal verižico in stekel po ulici. Oškodovana je za 300 evrov.

Domačin je obvestil policiste, da skuter rdeče-bele barve leži približno 1.5 metra pod cesto od Dolnje Košane, tik pred železniško postajo v Košani. Policisti so preverjali preko evidenc in ugotovili, da je bilo kolo z motorjem ukradeno 4.5.2015 Logatčanu. Lastnik je vozilo že prevzel.

Ob 12.23 je 55-letni voznik motornega kolesa iz Nove Gorice peljal od Hrušice proti Podgradu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom in padel. Po padcu je z motorjem drsel na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avto, s katerim je pravilno iz Podgrada pripeljal 52-letni državljan Albanije. Da bi Albanec preprečil trčenje, je zapeljal v desno na bankino, kjer je nato s prednjim delom vozila trčil v prometni znak. Motorist je odklonil zdravniško pomoč.

Ob 13.11 je povzročil prometno nesrečo 55-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, ki začasno stanuje v Ljubljani. Na cesti Ilirska Bistrica – mejni prehod Jelšane je pri odcepu za Novokračine zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 40-letni voznik iz okolice Ljubljane. Povzročitelj in sopotnik v drugem avtomobilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

V nedeljo ob 15.20 je na avtocesti od Golega vrha proti Razdrtem zagorel avtobus. Na kraj so bili poleg policistov takoj napoteni tudi reševalci in gasilci. Zaradi evakuacije potnikov so zaprli avtocesto proti Ljubljani, nato zaradi gostega dima še proti Kopru. Voznik avtobusa, državljan Madžarske, je pravočasno ustavil vozilo, vseh 49 potnikov je izstopilo in nihče od njih ni bil poškodovan. Starejši avtobus je v celoti zgorel, vreden je bil približno 20.000 evrov. Proti Kopru je bil promet ponovno sproščen ob 16. uri, ob 16.28 pa prehitevalni pas proti Ljubljani. Ob 19.56 je bil promet popolnoma sproščen. Zaradi posledic prometne nesreče je nastala kolona, dolga približno 10 kilometrov.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja partnerki in otrokoma. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 18.52 je državljanka Avstrije v Kopru z osebnim avtomobilom polkrožno obrnila čez polno črto. Takrat je za njo pripeljal 49-letni motorist iz Trsta, ki je vanjo trčil. V nesreči je se je lažje poškodovala 55-letna sopotnica na motorju, prav tako iz Trsta. Povzročiteljica je plačala globo.

Nekdo je pod vasjo Puče ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke Piaggio Zip 25, črne barve, katerega je tam parkiral lastnikov sin. Lastnik je oškodovan za 1.400 evrov.

Ob 22.53 je bila v Kopru manjša prometna nesreča. Policisti so udeležencema odredili alkotest, ki je 72-letnemu vozniku pokazal 0.95 mg/l, voznici pa nič. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilne strani vožnje, ki je bila razlog za prometno nesrečo.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. V notranjosti je pregledal prostore in ukradel dvojna sončna očala, moško ročno uro znamke Jacques Lemans, žensko ročno uro znamke Festina, zlato žensko zapestnico, zlat križec z obeskom ter 35 evrov in 280 hrvaških kun. Lastniki so oškodovani za 1500 evrov.

Sorodni članki