Smrtna žrtev na avtocesti pri Postojni

KRONIKA – V petek malo pred 4. uro zjutraj se  je  na  avtocesti  43-letni  voznik tovornega  vozila  s  priklopnikom,  43-letni državljan  Slovaške,  vključeval  s  počivališča  na avtocesto. V tem je po desnem  pasu pripeljal 21-letni voznik kombija iz Ljubljane, ki je vozil po avtocesti  od  Razdrtega  proti Postojni, in z desnim delom kombija trčil v zadnji del tovornega vozila. 30-letni sopotnik v kombiju je na kraju umrl. Policisti  so  opravili  ogled  kraja  prometne  nesreče, na ogledu so bili prisotni  tudi  izvedenec  cestno- prometne stroke, preiskovalna sodnica in državni  tožilec.  Zoper  voznika  tovornega  vozila  bodo policisti podali kazensko  ovadbo  zaradi  napačnega  vključevanja v promet s pospeševalnega pasu na avtocesto.

V Kopru je nekdo izpred stanovanja na Partizanski ulici ukradel žensko kolo rdeče barve, s košarico na krmilu. Lastnica je oškodovana za 100 evrov.

V četrtek dopoldne so policisti na Šmarski cesti ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega izpita. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldne so v postojnski trgovini prijeli žensko iz okolice Idrije, ki je kradla artikle. Na blagajni je nekatere izdelke plačala, drugih pa ne. Ustavil jo je varnostnik, ki je ugotovil, da je imela v torbici izdelke v vrednosti 37,54 evrov. Sledi ji kazenska ovadba.

V vasi pri Sežani so neznanci okradli domačina. S pretvezo, da zbirajo staro železo, jih je odpeljal na travnik, kjer jim je pokazal stari mešalec, nato so odšli. Šele zatem je opazil, da so mu iz denarnice ukradli 100 evrov.

Popoldne so bili policisti obveščeni, da je v Postojni nekdo iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka ukradel gorsko kolo Cube Fritzz pro 2012, vredno 2000 evrov.

Pred polnočjo so policisti v Portorožu ustavili 28-letnega Litijčana, ki ima veljaven ukrep odvzem vozniškega dovoljenja. Alkotest mu je pokazal 0,93 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki