Dogodki in prireditve v Izoli – junij 2015

DATUM KRAJ, URA PRIREDITEV
3.6. Telovadnica OŠ Livade, Kraška dvorana, 10:00 – 16:00 Festival študentskega športa – bo pod okriljem Slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) in Univerzitetne športne zveze Primorske (UŠZP) potekal v sredo, 3. junija 2015, v Izoli. Letni festival zajema državna univerzitetna prvenstva v ekipnih športih: košarka, odbojka, futsal. Odbojka se bo med 10.00 in 16.00 uro odvijala v telovadnici OŠ Livade, futsal pa bo ob istem času potekal v Kraški dvorani.

Organizator: Slovenska univerzitetna športne zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP)

3.6. Plaža San Simon, 14:00 Mokra Čista desetka je tu! V sredo, 3. junija 2015, s pričetkom ob 14. uri, se v San Simonu v Izoli pripravlja vrhunec začetka poletne sezone. Vozili bomo karjole, dirkali s pedalini, skakali kot divji zajčki, metali vodne balone in še mnogo drugega. Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) in Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) pripravljata nepozabno mokro doživetje na Obali. Poleg druženja, kopanja in žuranja boste imeli možnost, da se preizkusite v 10-tih športno – zabavnih disciplinah, kjer lahko prejmete čudovite praktične nagrade.

Pripravljen je tudi bogat spremljevalni program z različnimi atrakcijami, presenečenji in Beach volley turnir s kineziologi! Prireditev se zaključi ob 21. uri.

Organizator: Slovenska univerzitetna športne zveza (SUSA) in Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP)

3. – 7.6. Izola 11. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Filmski program, ure in lokacije predstav ter cene abonmajev/vstopnic lahko najdete na uradni strani Kino Otoka: www.isolacinema.org .
Organizator: Kino Otok Izola Cinema
4.6.

 

Mestna knjižnic Izola, 19:00 Mistična ŠriLanka in Indija z Jogo.

V Tednu vseživljenjskega učenja 2015 Mestna knjižnica Izola in Študijski krožek Svet v dlaneh vabita na potopisno predavanje »MISTIČNA ŠRI LANKA IN INDIJA Z JOGO«. Nives Uljan in Barbara Kaplan vas bosta popeljali po čudoviti deželi čajevcev, okusni azijski hrani, norih javnih prevozih, po plaže, ki ti vzamejo dih in budizmu, ki te , kot njihov način življenja, spremlja na vsakem koraku… Osvetlili bosta, kako poteka tečaj joge v Indiji, kako indijski jogiji delajo “krije” oziroma čiščenja telesa in duha, kako poteka življenje pravega indijskega jogija ter česa vsega sta se sami naučili in spoznali. Vstop je prost.

Organizator: Mestna knjižnic Izola

4.6. Verdijeva 1, Izola, 19:00, 19:30, 20:00 ErosAntEros je umetniško raziskovanje Davideja Sacca in Agate Tomšič, ki z gledališko formo obravnava množico izraznih jezikov. Predstava TranScend – sintetični koncert za izrazni figuri je koncert sintetičnih zvokov in svetlobe, ki se generirajo iz gibanja dveh figur s senzorji na rokah.

Predstave trajajo 15 minut, vsako ponovitev si lahko ogleda osem obiskovalcev. Rezervacije sprejemamo na naslovu info@isolacinema.org.

Organizator: Kino Otok, Italijanska samoupravna skupnost Izola

5.6. Hangar bar, 16:30 In memoriam briškolada Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

5.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

5.6. Hangar bar, 22.00 O.N.I (stari rock – Obala). Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

6.6. Drevored 1. maja, 8:00- 12:00 Domača tržnica – Ruba sz moje njive.

Organizator: Turistično združenje Izola g.i.z., KZ Agraria Koper, z.o.o., Koper

6.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

6.6. Mestna knjižnic Izola, 10:00 Vrtec v gozdu, predstavitev. V Tednu vseživljenjskega učenja 2015 Mestna knjižnica Izola in Borza znanja Izola vabita na predstavitev projekta Vrtec v gozdu.

Vrtec v gozdu je oblika predšolske vzgoje, kjer otroci odraščajo v neposrednem stiku z naravo. Otroci, ki obiskujejo vrtec v gozdu se naučijo orientacije in preživetja v naravi, samostojnosti, dela z naravnimi materiali in ognjem. Otroci nabirajo sadeže, rastline, gobe ter pomagajo pri pripravi hrane. Ker so neprestano v naravi, tudi ko dežuje ali sneži, so bolj umazani, a tudi bolj odporni. Projekt bosta predstavila Lučka in Peter Dufek s hčerkama.

Vstop je prost.

Organizator: Mestna knjižnic Izola

7.6. Verdijeva 1, Izola, 11:00, 11:30, 12:00 ErosAntEros je umetniško raziskovanje Davideja Sacca in Agate Tomšič, ki z gledališko formo obravnava množico izraznih jezikov. Predstava TranScend – sintetični koncert za izrazni figuri je koncert sintetičnih zvokov in svetlobe, ki se generirajo iz gibanja dveh figur s senzorji na rokah.

Predstave trajajo 15 minut, vsako ponovitev si lahko ogleda osem obiskovalcev. Rezervacije sprejemamo na naslovu info@isolacinema.org.

Organizator: Kino Otok, Italijanska samoupravna skupnost

8.6. Manziolijev trg, 20:30 CORDE S’CIOPADE & PRIMO TAIO. Koncert skupine kitar in vokalne skupine Skupnosti italijanov Pasquale Besenghi degli Ughi pod mentorstvom Enza Hrovatina.

Organizator: Italijanska skupnost Pasquale Besenghi degli Ughi

8.6. Mestna knjižnica Izola, 10:00 – 14:00 Izpolni svoj Europass življenjepis.

V Tednu vseživljenjskega učenja 2015 Mestna knjižnica Izola vabi v Središče za samostojno učenje na delavnico »Izpolni svoj Europass življenjepis«. Izobraževanje je brezplačno.

Organizator: Mestna knjižnic Izola

9.6. Manziolijeva palača, 19:00 Otvortitev razstave: Ne combiniamo di tutti i colori otvoritev razstave risb “Ne combiniamo di tutti i colori” otrok iz vrtca L’aquilone in učencev OŠ Dante Alighieri.   Sledi na dvorišču OŠ Dante Alighieri predstava ob zaključku šolskega leta.

Organizator: Osnovna šola Dante Alighieri, Italijanska samoupravna skupnost Izola

9.6. Kulturni dom Izola, 17:00 in 19:00 PLESNI STUDIO PETRA / Plesna predstava

Nastopili bodo mladi plesalci, stari od 3 do 13 let. Koreografije in kostumi: Petra Bremec

VSTOPNINA: 5 EUR

Organizator: PSP, CKŠP Izola

10.6. Hangar bar, 22.00 Jazz večer in predstavitev gostujočega piva iz Hoppiness Beershopa Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

10.6. Mestna knjižnica Izola, 19:00 TVU 2015:pripeljimo svoje misli v ta trenutek, junijsko srečanje ŠK »Kako živim ta trenutek«

V Tednu vseživljenjskega učenja 2015 Mestna knjižnica Izola in vabi na junijsko srečanje Študijskega krožka Kako živim ta trenutek.

Naše misli so večino časa v prihodnosti ali preteklosti. Zato se tudi počutimo ujeti in smo brez energije. Da se v polnosti občutimo, moramo pripeljati svoje misli v ta trenutek, tukaj in zdaj ter začutiti sebe, svoje telo in svoje občutke ter čustva. Srečanje bo vodil Joško Cesar.

Organizator: Mestna knjižnic Izola

11.6. Galerija Alga, 19:30 Javna umetnost III: Otvoritev razstave LIKa

Organizator: Galerija Alga, CKŠP Izola

12.6. Manziolijeva palača, 19:00 ZGODOVINA IN GLASBA Enzo Hrovatin z bandom in Silvano Sau bodo predstavili deset priredb, ki so zaznamovale različna obdobja 20.stoletja.

Organizator: Italijanska skupnost Pasquale Besenghi degli Ughi

12.6. – 13.6. Staro mestno jedro 13. PRAZNIK OLJK, VINA IN RIB / Tradicionalni praznik, Tradicionalna etnološka prireditev v starem mestnem jedru pod pokroviteljstvom Občine Izola.

Na izolskih ulicah vas bodo, kot vsako leto, pozdravili lokalni pridelovalci oljčnega olja in domačih vrst vin ter ponudniki drugi kulinaričnih posebnosti Slovenske Istre, predvsem morskih jedi.
Poskrbljeno bo tudi za pestro glasbeno spremljavo.

V primeru slabega vremena se bo Praznik oljk, vina in rib odvijal v petek, 19., in v soboto, 20. junija.

Vstopnine ni!

Organizator: Center za kulturo, šport in prireditve Izola

12.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

13.6. Drevored 1.maja, 8:00- 12:00 Domača tržnica – Ruba sz moje njive.

Organizator: Turistično združenje Izola g.i.z., KZ Agraria Koper, z.o.o., Koper

13.6. Park Pietro Coppo, 8:00 – 17:00 Sejem starin

Organizator: Insula Antiqua

13.6. Hangar bar, 22.00 M.O.R.T. + predstavitev in promocija piva Cannabis beer Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

13.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

14.6. Manziolijeva palača, 18:00 Gledališka predstava skupine I Commedianti di Ugo Amodeo di Trieste v tržaškem dialektu (3 deli):

FILEMONE E BAUCI, monologo di Tino de Gavardo

PARTIRÀ, LA NAVE PARTIRÀ, atto unico di Lucy Trisciuzzi

SCENETTE FARSESCHE in prosa e poesia di autori vari.

Organizator: Italijanska skupnost Dante Alighieri Izola

16.6. Kulturni dom, 18:00 MALI STRAH BAV BAV / Gledališka predstava

Predstava Gledališča STEPS Izola v režiji Zvonke Radojevič Mali strah Bav Bav mora vsak dan v šolo, kjer se pri strahovadbi uči strašiti ljudi. Neuspešno. Preveč se jih boji. Ja, prav ste prebrali: strahec se boji ljudi! In nekega dne pridejo ljudje prav v njegovo hišo. Z gusarjem na čelu! Bo mali strahec premagal veliki strah in rešil Magdalenko? Vstopnine ni!

Organizator: STEPS, JSKD OI Izola, CKŠP Izola

17.6. Kulturni dom, 19:00 LAINARIJA 2015 / Plesna predstava

Letna produkcija Plesnega studia L A I Vstopnice bodo na voljo uro pred prireditvijo pri blagajni Kulturnega doma Izola. VSTOPNINA: 5

Organizator: PS L A I, CKŠP Izola, JSKD OI Izola

18.6. Ribiška Kantina Ribica, 18.00 Dobrodelna dražba Izolski umetniki za otroke. Umetniška dela za dražbo je prispevalo 24 umetnikov. Prireditev bo vodil Darjan Gorela.

Organizator: Društvo prijateljev mladine Izola

18.6. Hangar bar, 22.00 Jam Session Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

19.6. Hangar bar, 22.00 Adna (indie rock – Berlin) Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

19.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

19.6. Kulturni dom Izola, 20:00 BALERIMA / Plesna predstava Letna produkcija KUD Balerima. Vstopnice so na voljo pri KUD Balerima. VSTOPNINA: 5 EUR                                                                                                      Organizator: KUD Balerima, CKŠP Izola
19.6. Manziolijeva palača, 19:00 Predstavitev brošure »Franco Stener – Amsterdam 1928, da Isola d’Istria la prima medaglia d’oro olimpionica per lo sport istriano« založnik »Il Mandracchio«, Izola 2015. Silvano Sau bo predstavil avtorja.

Organizator: Italijanska samoupravna skupnost Izola

20.6. Drevored 1.maja, 8:00- 12:00 Domača tržnica – Ruba sz moje njive.

Organizator: Turistično združenje Izola g.i.z., KZ Agraria Koper, z.o.o., Koper

20.6. Večina galerijskih prostorov in umetniških ateljejev v Izoli, 20:00 Odprtje skupinske razstave IZ(S)OLA VIZ(S)UAL(E) V okviru POLETNE MUZEJSKE NOČI – Odprtje skupinske razstave IZ(S)OLA VIZ(S)UAL(E) A.D. 20 15. KD Moški pevski zbor Izola bo glasbeno povezoval prireditev. Pri projektu bo sodelovala večina galerijskih prostorov in umetniških ateljejev v Izoli.

Organizator: Italijanska samoupravna skupnost Izola, Galerija Insula, Galerija Salsaverde, Društvo Izolanov

20.6. Hangar bar, 22.00 Vvhile (punk, noise, pop – Beograd) Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

20.6. Kulturni dom Izola, 20:00 BALERIMA / Plesna predstava Letna produkcija KUD Balerima. Vstopnice so na voljo pri KUD Balerima. VSTOPNINA: 5 EUR                                                                                                Organizator: KUD Balerima, CKŠP Izola
20.6. Pred Zadružnim domov Korte, 20:00 PRAZNIK SOLSTICIJA / Praznik Pohod z baklami in kres ob 22.00 ter zabava s plesom. Vstopnine ni!               Organizator: KS Korte
20.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

21.6. Park Arrigoni, 21:30 IZTOK MLAKAR: SLJEHERNIK / Gledališka predstava

Burkaška moraliteta, Režija : Vito Taufer
Igrajo : Iztok Mlakar, Marjuta Slamič, Rok Matek….

V življenju ni nič gotovega razen smrti in davkov. To zelo dobro ve tudi Mlakarjev slehernik, novodobni slovenski bogataš, katerega duša uživa v blagostanju, dokler na vrata ne potrka brezsrčna izterjevalka, pred katero ni moč ubežati.

Predstava v okviru Primorskega poletnega festivala

V primeru slabega vremena bo predstava v Kulturnem domu Izola.

Predprodaja vstopnic tudi v Gledališču Koper.

VSTOPNINA: 15 EUR, študentje in upokojenci 12 EUR

Organizator: Gledališče Koper in SNG Nova Gorica

22.6. Manziolijeva palača, 18:00 Koncert udeležencev tečaja violine.

Organizator: CAN Izola

24.6. Hangar bar, 22:00 Jazz večer in predstavitev gostujočega piva iz Hoppiness Beershopa Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

26.6. Manziolijev trg, 20:00 140 LET PIHALNEGA ORKESTRA IZOLA / Koncert Gost slavnostnega koncerta ob visokem jubileju domačega pihalnega orkestra bo Rudi Bučar. Vstopnine ni!                                                       Organizator: Pihalni orkester Izola, JSKD OI Izola
26.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

27.6. Drevored 1.maja, 8:00- 12:00 Domača tržnica – Ruba sz moje njive.

Organizator: Turistično združenje Izola g.i.z., KZ Agraria Koper, z.o.o., Koper

27.6. Hangar bar, 22.00 Eskobars (indie rock – Obala) Vstop prost.

Organizator: Hangar bar

27.6. Hotel Delfin, 20:00 – 23:00 Glasba v živo in ples. Vstop je prost.

Organizator: Hotel Delfin

27.6. Cerkev Marije Alietske Izola, 20:00 Koncert ob 40.obletnici delovanja mešanega pevskega zbora Haliaetum SI Pasquale Besenghi degli Ughi.

Organizator: Italijanska skupnost Pasquale Besenghi degli Ughi

 

28.6.- 3.7.

 

Izola

 

INSULA OPEN AIR – UVERTURA V POLETJE IN POZDRAV ŠOLI // 28.6. – 3.7.2015 @ Izola – Isola
ARRIGONI / SKATEPARK / FUTSAL TURNIR / GRAFITTI SESSiON
Insula open air je izolski festival, ki obsega zabavo, kulturno ter športno udejstvovanje, za vse generacije, predvsem pa ponuja enkratno doživetje za mlade v lokalnem območju.
Festival obsega več dogodkov, ki se bodo zvrstili skozi cel teden. Organizirali bomo futsal turnir, skate kontest, grafitiranje na odprtem ter koncert v Arrigoniju. Poleg tega se bo zvrstilo še nekaj kulturnih dogodkov.
PROGRAM;
28. Junij:
Futsal turnir na igrišču OŠ vojke Šmuc v Izoli z manjado
in birrerjado
3. Julij:
Skate kontest in grafitti session
3. Juilj – Zaključek:
Koncert s skupino S.A.R.S. in mnogo drugimi v Arrigoniju ter afterparty

Organizator: KIŠD (Klub izolskih dijakov in študentov)

Sorodni članki