Pijan mladoletnik padel s kolesom

KRONIKA – V soboto ob 2.36 se je zgodila prometna nesreča v Izoli. Policisti so ugotovili, da je 15-letnik pri odcepu za Barede padel s kolesom in se poškodoval. Alkotest mu je pokazal 0,50 mg/l alkohola. Obveščena sta bila starša, poškodovani pa odpeljan v bolnišnico. Sledi mu obdolžilni predlog za vožnjo pod vplivom alkohola, vožnjo brez luči in vožnjo preblizu desnemu robu.

V soboto ob 6.59 so policisti v Strunjanu pri krožišču ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, zato je bil odrejen še strokovni pregled v bolnišnici Izola, kjer pa je zavrnil tudi strokovni pregled. Odredili so mu pridržanje, sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje in ga preiskal. Lastnikom je odnesel prenosni računalnik znamke HP in več kosov zlatnine ter potni list. Oškodovani so za 4000 evrov.

V petek zvečer je nekdo lastniku iz Babičev v Kopru izpred stanovanjskega bloka na Markovcu ukradel motorno kolo Derbi Rambla 250, reg. št. KP NN-95 in dve motoristični čeladi. Lastnik je oškodovan za 2500 evrov.

Na policijski postaji Izola so prejeli obvestilo, da na parkirišču na ulici Alojza Valenčiča že več mesecev stoji osebni avto Chrysler PT Cruiser, z nameščenima registrskima tablicama CB 842VV (I). Policisti so ugotovili, da je vozilo nepoškodovano, v evidencah pa beleženo kot ukradeno, in sicer 19. 9. 2014 v Italiji. S postopki nadaljujejo.

Ob 22.39 so sežanski policisti pridržali 49-letno voznico osebnega avtomobila, ki je prekoračila hitrost vožnje v mestu Sežana, za kar je bila oglobljena. V nadaljnjem postopku so ji odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0.77 mg/l alkohola. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 23.36 so bili na policiji obveščeni, da je v predoru Dekani (v smeri proti Kopru) voznik osebnega avtomobila trčil v zid. Vozil je naprej proti Kopru in zavil na izvoz za Škofije. Policisti so na podlagi registrske tablice ugotovili lastnika vozila. Našli so ga doma, voznik je bil še v avtomobilu. Alkotest mu je pokazal 0,64 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto med 7. in 9. uro je nekdo izpred stanovanjskega bloka na Dolinski v Kopru ukradel kolo z motorjem Gilera Runner, sivo-črno-rdeče barve, vreden 800 evrov.

V Šmarjah je nekdo iz delavnice ukradel stroj za obdelavo kovin, vreden 500 evrov.

V Matenji vasi pri Postojni je ponoči nekdo iz hleva izvršil tatvino teleta v vrednosti 250 evrov.

V nedeljo ob 15. uri so policisti v Luciji ustavili domačinko, voznico osebnega avtomobila. 40-letnici so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,50 mg/l. Ker voznica ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, so ji vozilo zasegli, sledi ji še obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v gospodarski objekt, in sicer na parceli ob cesti Vanganel – Čentur, nasproti Vanganelskega jezera. Ukradel je več parov čevljev in več kosov različnega orodja. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Sorodni članki