Delovna skupina podala poročilo o preučitvi razmer v ženski reprezentanci

Delovna skupina, ki je bila zadolžena za preučitev razmer v ženski reprezentanci, pod vodstvom predsednice Maje Berger Levičar, je vodstvu Nogometne zveze Slovenije poslala obsežno poročilo o razmerah v ženski reprezentanci ter v zvezi s podanimi ugotovitvami podala priporočila.

Za pripravo poročila, ki si ga lahko preberete na spodnji povezavi, je delovna skupina opravila pogovore s predstavnicami ženske A reprezentance in strokovnega vodstva, svoje ugotovitve pa zapisala na več kot štiridesetih straneh. Skupina je v poročilu prepoznala, da je odnos igralskega kolektiva zaznamovan s pomanjkanjem zaupanja v vodstvo reprezentance in strokovnost le-tega, obenem pa so bili načeti medosebni odnosi znotraj reprezentance, kar se je na koncu odrazilo tudi v odprtem pismu reprezentantk.

Priporočila skupine so usmerjena v vnos izobraževalnih modulov mehkih (komunikacijskih) veščin v strukturo organizacije, spoštovanje temeljnih načel NZS ter varovanja integritete športnikov in športnic, skrb za ponotranjenje načel Etičnega kodeksa NZS, razpoložljivost športnega psihologa, kakor tudi v redno periodično preverjanje stanja odnosov v reprezentancah NZS s strani neodvisnega strokovnjaka.

NZS.si

PRENOS POROČILA

Sorodni članki