Kronika: 14.09.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 171 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 3 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 42 nezakonitih prehodov državne meje.  

Dopoldan so v Kopru ustavili 51-letnega voznika skuterja, pri katerem je bil hitri test za prepoznavo drog pozitiven na benzodiazepine. Strokovni pregled je odklonil, izdan mu je bil plačilni nalog.

Dopoldan je poklicala oškodovanka in prijavila, da so ji v Piranu ukradli gorsko kolo Specialized. Kmalu zatem so policisti v Portorožu opazili moškega na ukradenem kolesu. Lastnici so kolo vrnili, 37-letnemu osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.

Ob 14.30 smo bili obveščeni o onesnaženju Badaševice. Ob prihodu policistov na kraj so bili tam že predstavniki podjetja Drava Ptuj – službe za vodno gospodarstvo. Kriminalisti so opravili ogled kraja in zavarovali vzorce vode.  Zadeva je v fazi preiskave, obravnava se sum kaznivega dejanja obremenjevanje ali uničevanje okolja.

Ob 15. uri je 21-letnik peljal motorno kolo po Šmarski, iz Kopra proti Šmarjam. Med prehitevanjem je zaradi nepravilnega premika z vozilom vanj trčil voznik Audija A4, ki je po trčenju odpeljal s kraja prometne nesreče. Motorist se je lažje poškodoval, policisti pa obravnavajo sum storitve kaznivega dajanja nevarne vožnje in iščejo voznika osebnega avtomobila.

Ob polnoči so v Izoli ustavili 19-letno voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bil hitri test na droge pozitiven na marihuano. Odrejen strokovni pregled je odklonila, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2. uri so v Kopru ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, strokovni pregled je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

Sorodni članki