Decembrsko dogajanje v Občini Piran

V petek, 1. decembra, bo park hotela Kempinski Palace Portorož zaživel v veselem decembrskem vzdušju. Turistično združenje Portorož bo že šestič zapored poskrbelo za popestritev dogajanja v piranski občini z božično-novoletno tržnico Vse sladkosti življenja in bogatim prazničnim programom.

Program se bo začel ob 16. uri, ko bo nastopil baritonist Neven Stipanov. Najmlajše bo razveselil obisk Miklavža v spremstvu angelčkov, parkeljnov in hudičev. Malo pred 17. uro bo podžupanja Občine Piran mag. Meira Hot slavnostno prižgala praznično osvetlitev, vinska kraljica slovenske Istre Julija Jogan pa bo napovedala 6. Festival penin. Za ovekovečenje prvega decembrskega dne se bodo obiskovalci lahko fotografirali na fotostojnici z raznimi šaljivimi pripomočki, kot so jelenovi rogovi in božične čepice, ter si fotografijo odnesli s seboj za spomin. Za glasbo v živo bo od 18. ure dalje poskrbela skupina Popgaraž.

Obiskovalci se bodo lahko sprehodili med stojnicami s ponudbo tipičnih izdelkov in poskusili kulinarične dobrote, ki pogrejejo v mrzlih decembrskih dneh. Manjkali ne bodo pečen kostanj, jota, palačinke, fritule, čaj, kuhano vino in druge dobrote ter ponudba unikatnih daril za decembrsko obdarovanje najbližjih.

Dogajanje na tržnici se bo nadaljevalo v soboto, 2. decembra. Ob 16. uri bo otroke razveselila predstava Zimski lunapark v izvedbi Teatra Cizamo, sledil pa bo koncert Žige Rustje s skupino. V nedeljo, 3. decembra, bo ob 17. uri koncert skupine Lush Hush, ki v park vabi s pop-rock ritmi.

V decembru se bodo v parku zvrstili še koncerti skupin Vagabunda, Muzke in dua Brane & Saša, nastopil bo Mešani pevski zbor Obalca in skupina mandolinistov Serenate, za plesne ritme pa bo poskrbel Magic Secret disco. Otroci si bodo lahko ogledali še Čupakabrin cirkus & ognjeni show (23.12.) ter Božični pridnometer z obiskom Božička (24.12.).Tržnica bo postala osrednji prostor za druženje s prijatelji vsak vikend, vključno s petki, od 22. decembra do 2. januarja pa bo odprta vsak dan. Vsi dogodki v parku bodo brezplačni.

Čudovita Kristalna dvorana hotela Kempinski Palace Portorož bo 26. decembra gostila 6. Festival penin. Slovenski vitezi vina bodo razglasili najboljšo penino Portoroža 2017. Za glasbeno kuliso bo poskrbela Alenka Godec s skupino.

Vse decembrske prireditve bodo objavljene v knjižici, ki jo bo izdalo Turistično združenje Portorož. Dostopna bo v turističnih informativnih centrih, po pošti pa bo poslana tudi na vsa gospodinjstva v občini Piran.

 

Druge decembrske prireditve v Portorožu in Piranu

V Portorožu in Piranu se v prazničnem mesecu obetajo tudi drugi dogodki. Božično-novoletni tržnici bosta organizirani tudi na Bernardinu (23. 12.-2. 1.) in na Tartinijevem trgu v Piranu (24. 12.-6. 1.), 23. decembra pa lahko obiščete Sejem starin, domače obrti in darov narave. V Gledališču Tartini bo 15. decembra plesna pravljica Hrestač, 16. decembra Praznični koncert Pihalnega orkestra Piran, 29. decembra pa koncert 3 Big Band Orchestra z Darjo Švajger. Avditorij Portorož vabi 21. decembra na Gala božično-novoletni koncert Orkestra Slovenske filharmonije. V Piranu si lahko med 17. decembrom in 6. januarjem ogledate Jaslice v piranskih cerkvah. Na Tartinijevem trgu bodo med 27. in 30. decembrom Novoletne predstave za otroke, 31. decembra pa bo otroke obdaril Dedek Mraz na piranskem svetilniku. Novo leto bodo v Piranu na Tartinijevem trgu pričakali s skupino Big Foot Mama in Isaacom Palmo. Naslednji dan bo na portoroški plaži potekal že tradicionalni Novoletni skok v morje, sledil bo veličasten ognjemet in koncert Isaaca Palme.

Sorodni članki