Čelno trčenje na Bistriškem

KRONIKA – V četrtek ob 6.50 se je zgodila prometna nesreča na cesti Koseze – Ilirska Bistrica. Povzročil jo je 29-letni voznik osebnega avtomobila iz Jelšan. Čelno je trčil v voznika osebnega avtomobila, 42-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v vozilu še dva sopotnika. Vsi trije so bili poškodovani in odpeljali so jih v bolnišnico. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,51 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Promet osebnih vozil je bil med ogledom kraja prometne nesreče urejen z obvozom.

V sredo ob 17.55 so policisti v Luciji na Liminjanski ulici ustavil voznika kolesa Piaggio Zip 25, 18-letnega domačina, ki je s povečano hitrostjo pripeljal proti športni dvorani. Zaradi suma, da vozilo presega konstrukcijsko hitrost 25 km/h, so mu odredili izredni tehnični pregled. Ugotovljeno je bilo, da presega konstrukcijsko hitrost, izmerjena hitrost je bila 57 km/h. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 0.41 je 52-letni domačin v Izoli z osebnim avtomobilom trčil v zid. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,86 mg/l. Ker se z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled v bolnišnici. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki