Avtomobil in moped trčila v krožišču

KRONIKA – V petek, 28.8. malo pred 6. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Bertokih. Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila v krožnem križišču izsilil prednost 23-letnemu vozniku motornega kolesa in trčil v njegov zadnji del. Pri padcu si je motorist poškodoval gleženj in je bil odpeljan v bolnišnico v Izolo.

V četrtek ob 9.45 uri je državljan Nemčije prijavil, da mu je bilo vlomljeno v kamper, ki ga je parkiral na počivališču Ravne ob avtocesti. Ugotovljeno je bilo, da je storilec poškodoval ključavnico sopotnikovih vrat in iz notranjosti ukradel žensko torbico z dokumenti, 20 evri in telefonom znamke Samsung. Denar in telefon je storilec zadržal, torbico z dokumenti pa odvrgel v bližini.

Ob 18.50 uri so bili na policiji obveščeni, da sta dve osebi vlomili v zapuščeni gostinski lokal nad samopostrežno trgovino Mercator na Krožni cesti v Kopru. Policisti so v neposredni bližini prijeli še ne 13-letna otroka, ki sta pred tem s pomočjo sile telesa razbila steklo in tako vlomila v lokal, kjer sta pregledala notranjost,vendar si nista ničesar prilastila. Prostor sta zapustila po isti poti. O prijetju so bili obveščeni starši, ki so bili nato prisotni v nadaljnjem postopku. Policisti bodo o protipravnem ravnanju kazensko neodgovornih otrok podali poročilo na državno tožilstvo.

Med 15.30 in 21.50 uro je storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Portorožu in ukradel več kosov predmetov iz zlata, gotovine in zapestnih ur različnih znamk. S tem je oškodoval lastnike za najmanj 79.000 evrov.

V četrtek je med 8. in 13. uro potekal poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov, v katerem so sodelovali delavci policije, DARS-a, FURS-a in CESTEL-a. Nadzor se je opravljal na avtocestnem počivališču Povir. Policisti so ugotovili devetnajst kršitev in sicer enajst preobremenitev vozil, dva nepravilno zavarovana tovora, dve neuporabi varnostnega pasu pri voznikih tovornih vozil in dve prekoračeni hitrost tovornega vozila.

Sorodni članki