Ob eksploziji kompresorja ena oseba umrla

KRONIKA – V petek ob 7.30 je v vasi Avber na območju Sežane prišlo do eksplozije kompresorja za zrak, pri tem je ena oseba zaradi poškodb umrla. Ugotovljeno je bilo, da je 50-letni domačin vklopil motor kompresorja, ob nastanku tlaka pa je rezervoar zraka razneslo. Del kovine je zadel domačina, ki je zaradi poškodb umrl.

V soboto ob 7.35 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na prehitevalnem pasu avtoceste, pri razcepu Nanos v smeri Kopra. Zaradi premajhne varnostne razdalje je 73-letni državljan Nemčije z osebnim avtomobilom trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozila 53-letna državljanka Slovenije. Pri tem je bila voznica hudo telesno poškodovana, potnica v vozilu povzročitelja pa lažje telesno poškodovana.

V noči na petek je bilo vlomljeno v gostinski lokal na Markovcu. Ukradeni sta bili dve denarnici z 200 evri gotovine. Iz gostinskega lokala v Luciji pa je vlomilec ukradel denarnico s 100 evri gotovine in bančno kartico, s katero je opravil dvig 200 evrov.

Malo pred 8. uro je vlak na območju Pivke oplazil 34-letnega državljana Romunije, ki je hodil preblizu tirom. Pri tem je bil tujec lažje telesno poškodovan.

Med 11. in 11.10 je neznani storilec na plaži na Bernardinu ukradel moško torbico, v kateri sta imela oškodovanca, državljana Slovenije, dokumente, ključe vozila in 170 evrov gotovine.

Med 15.40 in 15.50 uro je neznani storilec na plaži v Fiesi ukradel moško torbico, v kateri je imel državljan Nemčije dokumente, mobilni telefon Samsung Galaxy 4 ter 130 evrov gotovine.

Zaradi neupoštevanja pravil srečanja v križišču Inde je 32 letni državljan Slovenije čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 29-letnica. V prometni nesreči so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane.

V nedeljo ob 4.35 uri so bili gasilci obveščeni, da gori restavracija v Portorožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nekdo od zaposlenih pepel iz krušne peči stresel v PVC vrečke, ki jih je odložil pred lesena vrata skladišča. Pepel in neizgoreli delci so se vneli, ogenj pa je zajel vrata skladišča. Ogenj je opazil varnostnik, ki ga je pričel gasiti z ročnimi gasilnimi aparati, dokončali pa so gasilci. Nastala je materialna škoda v višini 300 evrov. Policisti zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma povzročitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Nekdo je iz podjetja v Pivki ukradel 3 računalnike z monitorji in en tiskalnik ter s tem podjetje oškodoval za 300 evrov.

Ob 19.30 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Strunjanu. Zaradi izsiljevanja prednosti v krožnem križišču je 63-letna voznica osebnega avtomobila z območja Ljubljane trčila v kolo s pomožnim motorjem, ki ga je vozila 15-letna Koprčanka. Voznica kolesa s pomožnim motorjem in njena 15-letna potnica iz Kopra sta padli, voznica je bila lažje telesno poškodovana, potnica pa hudo telesno poškodovana.

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Pradah. Storilec je vlomil v hišo skozi garažo in ukradel izdelke iz zlata ter ročne ure. Lastnik je oškodovan za najmanj 5.000 evrov.

Sorodni članki