Andrej Korenika prevzel predsedovanje Sveta Obalno-Kraške razvojne regije

V Piranu se je na prvi redni seji v letu 2023 sestal Svet Obalno-Kraške razvojne regije. Dosedanji predsednik Sveta Obalno-Kraške razvojne regije župan Mestne občine Koper Aleš Bržan je predal predsedovanje novo imenovanemu predsedniku, piranskemu županu Andreju Koreniki. Na seji je Svet imenoval namestnika predsednika, župana Sežane Andreja Silo.

Poleg vseh članov sveta se je prve seje udeležil tudi predstavnik Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, ki je prisotnim predstavil Zakon o celostnem prometnem načrtovanju. Svet Obalno-Kraške razvojne regije je v Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija za programsko obdobje 2021-2027 imenoval župana Občine Izola Milana Bogatiča. Za njegovega namestnika pa je Svet imenoval Iztoka Škerliča iz izolskega Javnega zavoda za spodbujanje podjetništva in razvojne projekte.

Prisotni so se na seji seznanili z informacijami o predvideni objavi povabila za pripravo dogovora za razvoj regije 2021-2027, o pripravi regionalnega prostorskega plana in poročilu o delu Regionalnega razvojnega centra Koper za leto 2022.

Sorodni članki