40 let Piranskih dnevov arhitekture

Na slovesni otvoritvi 40. Piranskih dnevov arhitekture, so proslavili izjemne dosežke v svetu arhitekture. Gre za eno najuglednejših in najstarejših mednarodnih arhitekturnih konferenc, ki vsako leto privabi vrhunske arhitekte, kreativne mislece in strokovnjake iz različnih delov sveta.

Na slovesnosti je podžupan Občine Piran, gospod Christian Poletti, v imenu župana Andreja Korenike, izrazil globoko hvaležnost vsem, ki so soustvarjali to izjemno dediščino. Piranski dnevi arhitekture so se od leta 1983 razvili v prestižni dogodek, kjer so skupaj proslavljali talentirane in inovativne posameznike ter skupine, ki so s svojim delom pomembno prispevali k arhitekturni dediščini.

Posebno priznanje pa gre organizatorjem, predvsem Galeriji DESSA in Obalnim galerijam Piran, ki si zaslužijo pohvale za svoje vztrajno delo pri ohranjanju te izjemne tradicije. Brez njihove predanosti in truda ne bi bilo mogoče ustvariti tako uglednega dogodka.

Pomembna sestavina Piranskih dnevov arhitekture je tudi Nagrada Piranesi, ki je postala priznana mednarodna nagrada za najboljše arhitekturne realizacije v državah Centralne Evrope. Ta nagrada predstavlja vrhunec kakovosti in inovativnosti v sodobni arhitekturi ter je zasluženo priznanje za izjemne dosežke.

Občina Piran

Sorodni članki