Kronika: 04.12.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 146 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 272 klicev. Obravnavali so 39 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 3 z lažnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 19 intervencij. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.  

1.12.
Ob 22.30 je poklical varnostnik s koprskega lokala, kjer sta ga napadala moški in ženska. Močno pod vplivom alkohola sta zahtevala pijačo, vendar so ju napotili iz lokala, s čimer pa se nista strinjala. V lokal sta želela na silo, z odrivanjem, ženska je varnostnika tudi udarila. Po prihodu policistov na kraj ženska ni prenehala s kršitvami in je žalila tudi policiste, zato so ji odredili pridržanje. Obema so izdali plačilni nalog za različne kršitve zakonodaje.

2.12.
Ob 2.20 je v Kopru 24-letni voznik z osebnim avtomobilom trčil v drog javne razsvetljave. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.01 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Na Šolski ulici v Kopru je nekdo vlomil v dve stanovanji, odnesel ni nič.

Ob 4. uri so policisti peljali za avtomobilom po Šmarski cesti. Ker je peljal nezanesljivo, so ga ustavili. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je 25-letnemu vozniku pokazal rezultat 0,76 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.  

V Manžanu so vlomili v stanovanjsko hišo, ukradli niso nič.

V Luciji so ob 22.50 ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Strokovni pregled je odkloni, sledi obdolžilni predlog.

3.12.
Ob 2.10 so prejeli obvestilo, da je pred Bonifiko v Kopru slišati pok, kot v bi bil iz pištole. Policisti so na kraju prijeli 27-letnega domačina, ki je imel pri sebi pištolo z naboji, na kraju so našli tudi tulce. Orožje so mu zasegli, prav tako tudi naboje. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Po zbranih vseh obvestilih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti.  

Ob 3. uri pa smo bili obveščeni, da se pred enim od lokalom v Kopru pretepa več oseb. Na kraju so policisti zbrali obvestila in ugotovili, da je 35-letnik z okolice Kopra poškodoval žensko in dva moška. Po zaključenih vseh postopkih mu sledi kazenska ovadba za nasilništvo.

V Kolombanu je nekdo iz gospodarskega poslopja ukradel različno orodje, v vrednosti približno 700 evrov (samohodna motorna kosilnica, bočna motorna kosilnica, dve motorni žagi, vrtalni stroj, brusilka, električna krožna žaga …).

Ob 18. uri je od Lucije proti Valeti vijugal kombi. Vozilo so policisti izsledili pri izvozu za Šmarje, kjer je 50-letni voznik trčil v postavljeno prometno signalizacijo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,76 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog (alkohol) in plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče.  

Ob 21.55 je bila prometna nesreča pred predorom Dekani. Ker se je iz vozila kadilo, so bili na kraj takoj napoteni gasilci in reševalci, ki so osebo rešili iz vozila. 40-letni Koprčan je bil odpeljan v bolnišnico, zanj je bil odrejen strokovni pregled za alkohol, droge in zdravila. Ugotovljeno je bilo, da je zapeljal v desno preko pasu za počasna vozila v odstavno nišo, kjer je trčil robnik in varnostno ograjo ter na koncu odstavne niše obstal, obrnjen v nasprotno smer.

Sorodni članki