Znanih več podrobnosti sobotnega umora v Krkavčah

Danes so v prostorih Policijske postaje Koper na novinarski konferenci predstavili nekaj podrobnosti sobotnega umora v Krkavčah.

V  soboto, 4. 8. 2018, ob 8.32 uri, so na Operativno komunikacijski center dobili  klic  občanke,  ki je povedala, da se je v Krkavče pripeljal moški z osebnim  avtomobilom  in  vstopil v stanovanjsko hišo starejših občanov. Iz hiše se je slišalo zatem vpitje in razbijanje.

Policisti so po prihodu na kraj pred stanovanjsko hišo ugotovili identiteto 71-letnega  moškega,  pod  lopo  stanovanjske hiše so našli v krvi ležečega moškega,  v kuhinji stanovanjske hiše pa prav tako v krvi ležečo žensko. Za močno  poškodovani  osebi  se je ugotovilo, da gre za zakonski par iz Krkavč pri  Kopru in  sicer  83-letnega državljana Slovenije in njegovo 75-letno ženo.

Na  podlagi ugotovitev je bila 71-letnemu moškemu takoj odvzeta prostost in odrejeno  policijsko  pridržanje  zaradi  suma  storitve  kaznivega dejanja umora.  S  prihodom  reševalne  službe  na kraj in takojšnjim nudenjem prve pomoči  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  83-letni  moški podlegel poškodbam, 75-letna  ženska pa je bila zaradi hudih poškodb odpeljana v Splošno Bolnico Izola in je še vedno v kritičnem stanju.

Policija  je  takoj  pričela  s kriminalistično preiskavo in preiskovalnimi dejanji,  katerih  sta  se  udeležili  tudi državna tožilka in preiskovalna sodnica. Na  podlagi vseh do sedaj zbranih obvestila tako izhaja utemeljen sum,  da  je  71-letni  državljan  Slovenije,  doma v Kopru, storil kaznivo dejanje umora in poskusa umora (po 1. odstavku 116. člena KZ-1). Predpisana kazen zapora za tovrstno kaznivo dejanje je najmanj 15 let.

Po  do  sedaj zbranih obvestilih izhaja, da so med žrtvama in storilcem ter storilčevo  družino  že dalj časa potekali spori in nesoglasja, predvsem iz naslova  premoženja.  V zvezi s tem je bilo tudi nekaj posredovanj policije in podanih  kazenskih ovadb, med katerimi so bila obravnavana tudi kazniva dejanja z elementi nasilja. Sodni spori pa potekajo tudi pred sodiščem.

Osumljenec je bil danes ob 8.00 uri priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku  Okrožnega  sodišča  v  Kopru, kjer je sodišče na predlog tožilstva zanj odredilo pripor.

Sorodni članki