Zaradi hlapov trčil od zadaj v prikolico

KRONIKA – V četrtek ob 18.25 je prišlo do prometne nesreče v predoru Dekani v smeri proti Ljubljani. Policisti so na kraju ugotovili, da je nesrečo povzročil 49-letni voznik osebnega avtomobila iz Komende. Vozil je proti Kozini in zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v priklopno vozilo, ki ga je z osebnim avtom vlekel 39-letni državljan Nemčije. Povzročitelj je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,78 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog, začasno so mu tudi odvzeli vozniško dovoljenje. Ob 19.21 je bil promet ponovno sproščen.

Ob 9.40 so policisti v Šmarjah ustavili 17-letnika iz Kort. Ugotovili so, da vozi neregistrirano motorno kolo Gilera Runner, na okvirju pa so zbrisane številke šasije. Utemeljeno je osumljen storitve kaznivega dejanja ponarejanje listin (po I. odstavku 251. člena Kazenskega zakonika), vozilo so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

V Bertokih je nekdo vlomil v kavni avtomat, zatem pa še v avtomat za pijačo in prigrizke ter iz njega pobral denar.

Nekdo je iz odklenjenega ograjenega prostora v garažnem boksu v Kopru ukradel zaklenjen skuter Piaggio zip 25, črne barve, letnik 2000, vreden 500 evrov.

Sorodni članki