Zadnja Odprta kuhna te sezone v Kopru

odprta-kuhna-tartufi

V soboto, 29. oktobra, bo v Kopru še zadnjič letos potekala Odprta kuhna, najbolj priljubljena kulinarična tržnica v Sloveniji. Na Carpacciovem trgu in v Taverni bo med 11. in 21. uro zadnjič v sezoni združila vse primorske ljubitelje dobrot domače kulinarične scene. Hkrati bo to za letos tudi zadnja Odprta kuhna v Sloveniji, saj je poleg Kopra kulinarična karavana letos razveseljevala tudi Ljubljano in Celje, prvič pa tudi Novo Gorico, kjer je doživela neverjeten sprejem

odprta-kuhna-taverna5

»Od zgodnje pomladi do danes smo pripravili več kot 40 dogodkov, na katerih je gostovalo kar 75 različnih ponudnikov. Med njimi so bili tudi najboljši slovenski chefi, denimo Janez Bratovž iz JB Restavracije in Ana Roš iz Hiše Franko. Menim, da je prav ta kombinacija vrhunskih restavracij in hitov ulične kulinarike tisto, kar Odprto kuhno dela drugačno in tako priljubljeno,« je pred zaključkom sezone dejala Alma Kochavy, vodja projekta.

odprta-kuhna-taverna6

K neverjetnemu razvoju kulinarike na naših tleh ter izjemnemu razmahu uživanja v njej je Odprta kuhna zagotovo krepko prispevala. »A idej imamo še cel kup, zato nam bo zimski odmor prišel prav, da se bomo na njihovo izvedbo lahko dobro pripravili. Poleg raznolikosti si namreč na vseh področjih želimo zagotavljati vrhunsko izkušnjo, zato se ničesar ne bomo lotevali z levo roko,« je poudaril Lior Kochavy, direktor. Na kako visoki ravni deluje Odprta kuhna dokazuje tudi to, da je edina »zero waste« kulinarična tržnica pri nas in širše. »Na to smo še posebej ponosni. Vse smeti na Odprti kuhni se ločujejo, vsa embalaža hrane pa je povratna ali v celoti razgradljiva,« je razložila Alma Kochavy.

Sorodni članki