Zaključena dela na Škofijah

Prebivalci Škofij so dobili prepotrebno krožišče, ki bo umirilo promet na območju državne ceste in priključka za Tinjan. Zapora prometa je že odpravljena, hkrati so zaključena tudi dela na odseku hitre ceste Škofije–Sermin. Od sobote, 1. julija, bo zato na tem delu hitre ceste znova obvezna vinjeta.

Zaradi več gradbenih posegov na območju Škofij in v izogib ohromitvi prometa v času zapor, je Mestna občina Koper z Družbo za avtoceste Republike Slovenije (DARS) in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) marca dosegla dogovor, da se odsek istrske hitre ceste H5 med mejo z Italijo in priključkom Sermin (Dekani) do 30. junija izvzame iz vinjetnega sistema.

Ker pa je krožišče na Škofijah zgrajeno, končana pa je tudi preplastitev vozišča na odseku hitre ceste od meje z Italijo do priključka Sermin (Dekani), bodo na tem odseku istrske hitre ceste od sobote, 1. julija, znova obvezne e-vinjete.

Ostaja pa delna zapora v smeri Italije, in sicer od zadružnega doma oz. od Slaščičarne Renata do semaforja. Dela bodo zaključena v juliju.

Mestna občina Koper je tako zaključila še eno pomembno naložbo, s katero je zagotovila boljšo pretočnost prometa, pa tudi varnost vseh udeležencev v prometu. Družba CPK, d. d. je na Škofijah zgradila manjše urbano krožišče z voznim pasom širine 5,50 metra z vso potrebno infrastrukturo in pločnikom, ki ga bo do konca asfaltirala še danes. Po sporazumu o sofinanciranju gradnje krožišča, ki sta ga sklenili direkcija za infrastrukturo in koprska občina, je ocenjena vrednost naložbe 848.936 evrov, od tega delež občine znaša 433.245 evrov.

Sorodni članki