Kronika: 03.07.2023

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 181 primerih in na številko 113 prejeli skupno 656 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, sedem prometnih nesreč v katerih je bilo devet oseb lažje telesno poškodovanih in 20 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so še dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, šest tatvin, štiri poškodovanja tuje stvari ter eno kaznivo dejanje zatajitve. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 32-krat in pridržali dve osebi. Policisti   so  na  območju  Policijske  uprave  Koper  v  zadnjem  vikendu obravnavali 85 nezakonitih prehodov državne meje.

30. 6. 2023:

V  petek  30. 6. 2023 smo poročali, da je v Izoli neznani storilec vlomil v bencinski  servis. Takrat smo navajali, da pa po prvih podatkih storilec ni ukradel  ničesar.  Policisti so v nadaljevanju z ogledom kraja in zbiranjem obvestil  ugotovili,  da je storilec ukradel več zavitkov cigaret različnih znamk. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

Ob  22.15  uri  so  policisti  pri Bivju ustavili 57-letno voznico osebnega avtomobila doma iz Kopra, kateri so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je  pokazal  0,90  mg/l  alkohola.  Voznici  je  bila prepovedana nadaljnja vožnja,  zoper njo bo napisan obdolžilni predlog, prav tako so ji policisti izdali  plačilni  nalog,  ker  ni  želela  dati  psa  na  povodec in zaradi neuporabe varnostnega pasu.

1. 7. 2023:

V  okolici  Kopra je neznani storilec poskušal skozi vlomiti v lopo, vendar je od dejanja odstopil. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Portorožu je neznani storilec na škodo 42-letne državljanke Madžarske, ki je  z  družbo  sedela  za  mizo  na terasi enega od lokalov s stola ukradla torbico v kateri je imela denarnico z dokumenti, kozmetiko in dva mobitela. Oškodovanka  je  imela torbico obešeno čez naslonjalo stola, v času tatvine pa je sedela na stolu. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Ob  01.02  uri  je  bil  OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila na uvozu hitre ceste v Kopru za smer Izola. Policisti so ugotovili, da  je  23-letni  voznik  motornega kolesa doma iz Ljubljane vozil iz smeri Ljubljanske  ceste  po  uvoznem  kraku hitre ceste v smer Izole in v desnem ovinku  zapeljal  v levo, kjer je trčil v odbojno ograjo ter padel po tleh. Vozniku  je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola.  V  nesreči  je bil lažje telesno poškodovan in je bil odpeljan v bolnico  Izola.  Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper
njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

V Jagodju so policistu ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz   Kopra,  kateremu  je  preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0,65  mg/l alkohola. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob  22.23  uri  so  policisti  posredovali  v  Kopru,  kjer je pred enim od objektov  s  prehrano  JRM  kršil  pijan  45-letni  moški  doma  iz  občine Dobrepolje.   Omenjeni   je   kljub  posredovanju  policistov  s  kršitvijo nadaljeval,  zato so policisti zoper njega odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/1, 6/2, 7/2, 22/1 ZJRM-1.

2. 7. 2023:

Neznani storilec je v enem od hotelov v Portorožu na neznan način vstopil v sobo,  ki  jo  je imela v najemu 50-letna drž. Avstralije in iz nje ukradel 3000 avstralskih in 55 singapurskih dolarjev.

Neznani  storilec je v okolici Ankarana preplezal leseno steno in vstopil v odprti  prostor  poslovnega objekta. Ker se je sprožil alarm je neznanec od dejanja odstopil, ne da bi si kaj prilastil.

V  Kopru na Srebrničevi ulici je 49-letni drž. BiH z urejenim prebivališčem v  Kopru z električnim skirojem zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubil  nadzor  nad  vozilom  ter  padel  po  tleh.  Zaradi poškodb je bil odpeljan  v  bolnico  Izola,  kjer  je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne  poškodbe. Vozniku so odredili strokovni pregled, zoper njega pa bo uveden  hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku po členih 37/4-3, 97/5-2 in 98/2 ZPrCP.

V  Kopru  so  policisti ustavili 57-letnega domačina z osebnim avtomobilom, kateremu  so  odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Voznika so pridržali, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V  Izoli  je bil ustavljen 26-letni voznik mopeda-dvokolesa doma iz okolice Kopra.  Policisti  so  ugotovili,  da  ne  poseduje  veljavnega  vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Sorodni članki