Zaključen 24. Eurofest

S slavnostno podelitvijo medalj in priznanj najboljšim se je v Kopru, 7. julija 2016, tudi uradno zaključila ena največjih športnih prireditev na Slovenski obali, ki je presegla vsa pričakovanja. 24. Mednarodni rokometni festival, ki je gostil 150 rokometnih ekip iz 16 držav Evrope in Azije je potekal v organizaciji Športne agencije Eurofest d.o.o. v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno Zvezo Slovenije v Kopru. Za organizatorje je bil izredno naporen teden toda na koncu vesel, saj so ekipe zapuščale Koper z zadovoljstvom in lepimi občutki. Tako lahko rečemo: še ena velika rokometna izkušnja in velik doprinos turističnemu Kopru, zadovoljstvo udeležencev, kar je bistvo turnirja. Velja ocena, da tovrstni turnirji prinašajo udeležencem bogate izkušnje. Fantje in dekleta so se lahko pomerili s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjali med seboj in odigrali kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je bil turnir idealna priložnost tudi za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov. Da so se udeleženci lahko po napornih tekmah tudi sprostili in uživali pa smo jim pripravili vsak večer pester spremljevalni program. Nekateri so izkoristili priložnost in si ogledali znamenitosti naše lepe Obale.

PICT3654-001

V šestih dneh, od 2. do 7. julija 2016, se je skupno predstavilo kar 2.200 rokometašev, odigranih je bilo 500 kakovostnih tekem v različnih starostnih kategorijah. Najboljše rokometašice (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bile iz klubov: RS VUČIĆI (CRO), TATABANYAI SK (HUN), RK NOVI BEOGRAD (SRB), WEN- DE (TAIWAN), MACCABI TEL AVIV (IZRAEL), SOKOL PISEK (CZ).

Najboljši rokometaši (osvojena prva mesta) v različnih kategorijah so bili iz klubov: HERLEV/ HJORTEN (DEN), HERLEV/ HJORTEN (DEN), DA- JIA (TAIWAN), HK SLOVAN DUSLO ŠALA (SVK), WAT FUNFHAUS (AUS), ŽURD KOPER (SLO), ALL STAR TEAM KRŠKO (SLO), HEART TEAM (SLO), ČETA (SLO).

Na 24. Eurofestu smo nagradili ekipo, ki se je najbolje izkazala v fair playu, saj želimo spodbujati športni duh in enakovrednost. Ta laskav naziv si je prislužila ekipa UODL TASSIN iz Francije. Pokal jim je podelila Sonja Poljšak, znana športna funkcionarka. Na Eurofestu smo organizirali tudi rokomet na mivki, ki iz leta v leto postaja bolj popularen. Tekmovanje je potekalo v Kopru v ŠRC Bonifika. Najboljše ekipe v moški in ženski konkurenci so prejele pokale in medalje. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa SONS OF BEACHES iz Slovenije, drugo mesto pa HC TATRAN STUPAVA iz Slovaške, v ženski konkurenci pa  je prvo mesto osvojila ČETA iz Slovenije, HC TATRAN STUPAVA iz Slovaške, tretje mesto pa RK OLIMPIJA iz Slovenije.

Na Eurofestu smo bili tudi dobrodelni

V  okviru Kulinaričnih večerov smo v štirimetrski ponvi velikanki kuhali klapavice – pedoče. Dobrodelni večer smo pripravili skupaj z Društvom prijateljev mladine Koper. Slastne pedoče je pripravil Darko Klemen, novi zmagovalec MasterChef Slovenija s svojimi sotekmovalci in prijatelji (Luka Korenčič, Nina Berginc, Igor Misdaris, Tulio Furlanič in Valentina Žerlaj, Anka Alt, Tomaž Goršič). Zbrali smo 807,00 evrov. Izkupiček smo v celoti namenili koprskim otrokom iz socialno ogroženih družin. Z zbranim denarjem bodo skupine (40 otrok), ki gredo na počitnikovanje julija na Roglo in v Kranjsko Goro, imele nekoliko manj lastnih izdatkov. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pomagali zbrati takšen znesek. Predvsem pa gre zahvala podjetju PROSUB d.o.o., bolje poznano po blagovni znamki Okus morja, ki je doniralo školjke, ki jih gojijo v  zalivu  v Sečovljah, Strunjanu in na Debelem rtiču.

Najlepša Eurofesta sta Poljakina Weronica Klich in Danec Magnus Plant

5. julija 2016 smo izbirali najlepšo in najlepšega med udeleženci. Namreč na Centralnem prizorišču – Ukmarjevem trgu – smo izbrali miss in mistra Eurofesta. Zanimanje je bilo precejšnje, a se je na tekmovanje lahko prijavilo le 13 kandidatk in 13 kandidatov, ki so morali biti starejši od 15 let. O tem kdo si je prislužil laskavi naziv najlepša in najlepši 24. Eurofesta je odločala petčlanska komisija v sestavi: Aldo Pucer, zavarovalnica Triglav, Alen Pohlen, vrtnarstvo Moretini, Maja Cigoj iz Fructala, Jakob Obštetar, predstavnik digitalnice iz Kopra in Ivana Maksimović, znana rokometna igralka. Večer je povezovala Irena Dolinšek. Tekmovalci za laskavi naslov so prejeli tudi praktična darila.

Lepotno tekmovanje je potekalo v prekrasnem vzdušju. Kandidati so počeli praktično vse, da bi prepričali komisijo, vendar naposled so bili vsi člani komisije enotni, dodelili vseh pet točk Dancu Magnusu Plantu iz Rokometnega kluba Herlev, ki je tako postal Mister Eurofesta 2016 ter Poljakinji Weronici Klich iz kluba SPR Sosnica Gliwica, ki bo tako domov odnesla lento Miss Erofesta 2016.

Zahvala glavnega organizatorja Toneta Bariča:

»V prvi vrsti bi se rad zahvalili vsem udeležencem, klubom, navijačem, prostovoljcem in sponzorjem, ki so pomagali uspešno izpeljati festival. Sedaj se malo odpočijemo in gremo novim izzivom naproti, saj nas drugo leto, julija 2016,  čaka priprava na jubilejni 25. Eurofest,« je strnil nekaj zaključnih misli glavni generator, alfa in omega tega dogodka in julijskega Eurofesta, Tone Barič.

 

Končni rezultati tekem 24.Eurofesta so vam dostopni na spodnji povezavi :

http://eurofest.si/uploads/documents/Rezultati_7-7-2016_21.00_24EUROFEST_.pdf

 

Sorodni članki