Zagorel avto s skrito drogo

KRONIKA – V četrtek okrog 17. ure je prišlo do požara na osebnem avtomobilu pri predoru Kastelec. Ko so gasilci vozilo pogasili, so opazili, da se v branikih avtomobila nahajajo zvitki s prepovedano drogo, verjetno indijsko konopljo, v skupni količini okoli 3 kilograme. Voznik avtomobila je že pred tem s kraja peš pobegnil v neznani smeri in ga policisti še iščejo. Zaradi gašenja požara in dodatnih aktivnosti po najdbi droge je bila avtocesta v smeri proti Ljubljani zaprta dobri dve uri.

V četrtek ponoči je neznanec s čolna na Sv. Katarini ukradel nosilne loke za senčnik iz nerjavečega jekla ter lastnika oškodoval za okoli 1.000 eur.

Okoli 18.30 so občani na plaži v Strunjanu zasačili 43-letnega domačina, ki je poskušal ukrasti denarnico iz odloženega nahrbtnika. Osumljeni v tem primeru tatvine ni izvršil in se je s plaže odmaknil do bližnjega pritličnega stanovanja, občani pa so o dogodku obvestili policijo. Kljub temu, da je lastnica spala na ležalniku pred stanovanjem, je vstopil v notranjost in iz torbice ukradel tri denarnice z denarjem. Ko je stanovanje zapuščal, so na kraj ravno prispeli policisti in ga aretirali.

Koprski policisti so dopoldne odvzeli prostost 57-letnemu tujcu, ki začasno živi v Kopru. Na vozilu je imel nameščene pred nekaj dnevi v Kopru ukradene registrske tablice, v prtljažniku pa vlomilsko orodje in nekaj predmetov, ki izvirajo iz več vlomov v stanovanjske hiše in druge objekte na širšem območju Kopra v preteklih tednih. Tujca so do privedbe k preiskovalnemu sodniku pridržali.

Policisti na mejnem prehodu Sočerga so v štirih primerih ob mejnih kontrolah potnikom zasegli manjše količine prepovedanih drog, enemu slovenskemu državljanu in trem tujcem. Še enemu tujemu državljanu so manjšo količino droge zasegli policisti na mejnem prehodu Jelšane, v enem primeru pa na mejnem prehodu Starod.

Sorodni članki