Nesreča na avtocesti zaradi spolskega vozišča

KRONIKA – V nedeljo ob 7.20 je prišlo do prometne nesreče na avtocesti od Postojne proti Kopru. 30-letni državljan Črne Gore je z osebnim avtomobilom vozil od Razdrtega proti Senožečam. Ko je pripeljal po klancu navzdol pred viaduktom, je na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v levo, zatem pa trčil s prednjim levim delom in nato celotnim bokom v odbojno (kovinsko in betonsko) ograjo. Ker ni uporabljal varnostnega pasu, ga je vrglo iz vozila in je obležal na odstavnem pasu. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Izola, od tam pa v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

V Kopru je nekdo vlomil v mlekomat in iz njega ukradel kovance.

S kmetijskega zemljišča pri Dekanih je nekdo izpod kovinskega nadstreška ukradel prenosni žar velikosti 100x70x90, s tem pa lastnika oškodoval za 450 evrov.

Na Goriški ulici v Kopru je nekdo ukradel zaklenjeno kolo s pomožnim motorjem Piaggio Zip 25. Lastnik je imel v skuterju vse dokumente kolesa s pomožnim motorjem in potni list. Oškodovan je za 800 evrov.

V Izoli je nekdo v hotelu vlomil v tri sobe. Oškodovancem je odnesel nekaj gotovine in predmetov (ročna ura, mobilni telefon).

V soboto ob 18.30 so policisti v Postojni 29-letnemu domačinu zasegli vozilo, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.52 je policiste poklicala delavka z bencinskega servisa Fernetiči in povedala, da so tri vozila španskih registrskih tablic natočila gorivo (za 52, 53 in 39 evrov) in odpeljala proti notranjosti države, ne da bi plačali. Ustavili so jih na območju Ljubljane. Avtomobile so vozili trije državljani Romunije. Pospremili so jih do najbližjega bencinskega servisa, kjer so poravnali račun za gorivo. Zaradi kršitev 88/17 ZPRCP so bile voznikom izrečene globe, ki so jih poravnali na kraju. Med postopkom so policisti ugotovili še, da je potnica v avtomobilu, prav tako državljanka Romunije, v Slovenijo iz Italije vstopila brez potrebnih listin (vstop z volilno izkaznico Romunije). Zaradi kršitve 147/1-1 ZTUJ-2 ji je bil izdan plačilni nalog.

V Kopru je nekdo na Cesti na Markovec zvečer vlomil v stanovanje, ga pregledal in ukradel mobilni telefon Samsung Galaxy S4. Lastnika je s tem oškodoval za 200 evrov.

V Kopru na Cesti na Markovec je nekdo v nedeljo zvečer vlomil v stanovanje. Pregledal ga je, nato pa ukradel mobilni telefon Samsung S5 črne barve, 2.000 evrov in 1.200 ameriških dolarjev.

Ponoči je nekdo vlomil v bar v Postojni. Odnesel je 90 evrov blagajniškega minimuma in za 175 evrov različnih znamk cigaret.

16-letnici iz Novega mesta je nekdo v Ankaranu ukradel mobilni telefon Samsung Galaxy A3, vreden 600 evrov.

V Slavini pri Postojni je nekdo ukradel osebni avto Honda Civic, reg. št. LJ EG-094, temno vijoličaste barve, letnik 1997. Lastnica je oškodovana za približno 400 evrov. V vozilu je bila še ženska torbica z denarnico z dokumenti, bančnimi karticami, digitalnim fotoaparatom znamke Nikon in mobilnim telefonom znamke LG.

V Tomaju je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kosilnico – mulčer, zelene barve, znamke CMI, vredno 350 evrov.

Popoldne je voznik avtobusa v Izoli poklical policiste, ker eden od potnikov ni hotel zapustiti avtobusa, ampak je vinjen hotel sesti za volan. Policisti so 25-letnemu domačinu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Med vikendom je nekdo vlomil v hišo v Kopru. Prostori so bili premetani, po prvih ugotovitvah pa je neznanec iz spalnice ukradel vzidan sef, v katerem so imeli lastniki različne kreditne kartice, dokumente in nekaj denarja. Z ogledom so ugotovili, da so lastniki oškodovani za 1500 evrov.

Sorodni članki