Za Izolane z dobrodelnostjo

Izola se je v teh dneh pridružila tradicionalni vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010 in je nastala z namenom spodbujati državljane vseh starosti k aktivnemu odzivu na potrebe svoje skupnosti. Tokratno dogajanje je povezoval slogan Za(čutimo) dobro.

Dejavnosti v organizaciji Občine Izola so potekale včeraj. Nekateri od zaposlenih so se udeležili krvodajalske akcije na izolskem centru za transfuzijsko dejavnost, medtem ko so drugi v sodelovanju z Domom upokojencev Izola popestrili dan tamkajšnjim varovancem. Pri aktivnostih so se jim pridružili tudi zaposleni na Centru za kulturo, šport in prireditve Izola ter uslužbenci podjetja Dinit. Istega dne je Vanda Zajc, članica Rdečega križa Izola, organizirala kratek sprehod po Izoli in vadbo na prostem za starejše, medtem ko so morali na OŠ Danteja Alighierija prestaviti čistilno akcijo mestne okolice zaradi slabega vremena.

Dan prej je Turistično združenje Izola izpeljalo brezplačni vodeni ogled mesta in Izolane – hiše morja, popoldan pa je pod okriljem JP Komunala Izola in v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Slovenije ter Javnim skladom za kulturne dejavnosti potekala Otroška izmenjevalnica opreme, igrač in oblačil.

Konec marca so dobra dela v Izoli opravili tudi študentje Univerze na Primorskem. Študentski svet Fakultete za vede o zdravju je organiziral čistilno akcijo, pri kateri je zavihalo rokave okrog 40 študentov. Čistili so območje ob morju, pri objektu Livade 1.0, v okolici tamkajšnje osnovne šole in na nekaj drugih kotičkih.

Dobrim delom se bodo nazadnje pridružili še zaposleni podjetja Kärcher in 21. aprila očistili Mesečev zaliv. Gre za iniciativo v sklopu trajnostne naravnanosti, za katero si prizadeva podjetje na vseh ravneh svojega delovanja.

Sorodni članki